Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Wallins Kafferepet
Lyssna

Workshop: Marsipan

Tisdagen den 4 december, klockan 11:00-14:00, sjukhusbiblioteket, Skellefteå lasarett, håller  konditor Lars Allgulander från Wallins Kafferepet workshop i att göra dekorationer i marsipan. Kom och låt dig inspireras. Passa på att förverkliga din marsipandröm. Gör något juligt eller annat kuligt!

Tisdagen den 4 december, klockan 11:00-14:00, sjukhusbiblioteket, Skellefteå lasarett, håller  konditor Lars Allgulander från Wallins Kafferepet workshop i att göra dekorationer i marsipan. Kom och låt dig inspireras. Passa på att förverkliga din marsipandröm. Gör något juligt eller annat kuligt!

Skriv ut

27 november, 2012 | Maria Lundström

Bilagor

  • Några fakta om marsipan

    Marsipan består till ca 2/3:delar av socker
    och till 1/3:del av finmald sötmandel.
    Förvaring bör ske i tättslutande plastpåse i kylskåp.

    Marsipan (namnet från italienskans marzapane
    = ask med sötsaker) framställdes redan under
    antiken, men då blandad med honung i stället
    för socker. Nutidens marsipan är känd
    från 900-talets Persien och anses ha introducerats
    i Europa under korstågstiden. I Sverige omtalas
    marsipan tidigast i biskop Brasks hushållsbok
    från 1520-talet. (Källa: Nationalencyklopedin)

  • När: Tisdag 4 december, klockan 11:00-14:00

    Var: Sjukhusbiblioteket, Skellefteå lasarett

    Mer information: sjukhusbibliotek.skelleftea@vll.se, telefon 0910-77 17 75

Kommentarer