Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt
Lyssna

Turism

Annika Sandström

Länsturistchef
Mobil:070-550 16 08
annika.sandstrom@regionvasterbotten.se

Amanda Brännström

Turismstrateg
Mobil: 070 544 57 33
amanda.brannstrom@regionvasterbotten.se

Andrew Sutherland

Turismstrateg
Mobil: 070-570 57 35
andrew.sutherland@regionvasterbotten.se

Kajsa Åberg

Turismstrateg
Mobil: 070-570 57 39
kajsa.aberg@regionvasterbotten.se

Dan Jonasson

Projektledare
Mobil:070-366 33 30
dan.jonasson@regionvasterbotten.se

Janne Wiktorsson

Projektledare
Mobil:070-594 57 57
janne.wiktorsson@regionvasterbotten.se

Uppdaterad 4 september, 2018 kl 15:30 av Jörgen Boström

Trolltunet nominerad till Stora Turismpriset 2018

Region Västerbotten Turism har valt att nominera Trolltunet i Hemavan, som drivs av skidlegenden Stig Strand, till årets utdelning av ”Stora Turismpriset”. Alla regionala turismorganisationer erbjuds att nominera en kandidat. Vinnaren utses i december, och vinner förutom äran 100 0000kr att använda till kunskapshöjande insatser.

Invigning av holländsk chartersatsning till Skellefteå

Den 13 juni anlände det första sommarcharterflyget till Skellefteå Airport. Chartern drivs av den holländska turoperatören Voigt Travel med avresa från Rotterdam till Skellefteå i en triangulering med finska Rovaniemi. Dagens ankomst var den första av en 14 veckor lång charterperiod till Skellefteå från Holland.

​Region Västerbotten håller workshop i Jakobstad

Region Västerbotten har de senaste åren skapat en innovationsprocess som involverar medborgare och syftar till att lösa samhällsproblem. Innovationsloopen har exporterats till ett flertal regioner och den 12 maj var representanter för länet återigen hos grannarna i Österbotten för att leda en Idéverkstad – den här gången under rubriken ”Nya idéer för framtidens turismbransch”.

​Besöksnäringen i Västerbotten fortsätter öka

Turismen fortsätter att öka i Sverige. Totalt blev det 63 miljoner övernattningar i landet under 2017, vilket är en ökning med 1,2 miljoner eller 2 procent jämfört med året innan. Västerbotten ökade med hela 4,3 % från 1 748 070 övernattningar till 1 823 838 övernattningar.

Nu står det klart: Upplevelsecenter blir verklighet i Västerbotten

Region Västerbotten turism har beviljats 9,7 miljoner kronor under tre år för utveckling och genomförande av konceptet ”Västerbotten Experience Center”. Region Västerbotten Turism ska tillsammans med lokala aktörer och tematiska experter ta fram åtgärdsprogram för fem platser i Västerbotten, med syfte att leverera kvalitetssäkrade upplevelser som bidrar till hållbar tillväxt på platserna.

foto: Magnus Ström

​Turismbranschen i länet kraftsamlar i Skellefteå

Nyligen kom statistiken som avslöjade att turismen i Västerbotten ökade även sommaren 2017 – den här gången med 5,7 procent, när det gällde utländska besökare.
​​En förklaring till de goda siffrorna varje år är Region Västerbotten Turisms strategiska samarbeten, och ett led i detta är de årliga Turismdagarna, som denna gång arrangeras i Skellefteå med start den 12 oktober.