Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt
Lyssna

Skellefteå Pride

Region Västerbotten är stolt sammarbetspartner till Skellefteå Pride 2016. Under Prideveckan den 8-14 februari arrangerar Region Västerbotten flera aktiviteter:

9 februari: HBTQ-mingel med paneldiskussion

Öppet hus 18.00-20.00

I samarbete med RFSL Skellefteå och Skellefteå kommun bjuder vi in till mingel och debatt i våra lokaler på Stationsgatan 13 i Skellefteå.

Under kvällen deltar politiker från Skellefteå som frågas ut om hur Skelelfteå och Västerbotten kan bli en mer inkluderande plats där alla kan leva och verka under samma förutsättningar. Vi bjuder på dryck och tilltugg.

Moderator: kommer snart

Anmäl dig här.

9 februari: Johan Köhler- Från macho till hbtq-vänlig

Kl. 19.00 på Västerbottensteatern, Skellefteå

Varför har Kiruna Ishockeyförening valt att spela i Regnbågens färger?

Årets Hetero 2014 och Rinkens Riddare 2015, Johan Köhler, var Kiruna IFs ordförande under säsongen 2014-15, då de valde att kraftigt förändra sin värdegrund. Han kommer berätta hur klubben gick från grabbigt exkluderande till öppet accepterande, vad det innebär och vad andra kan lära sig av deras arbete.
Resan är på inget sätt lätt eller självklar och innehåller många fallgropar och tufft motstånd. Föredraget är för alla som undrar vad som ”sitter i väggarna” i en ishall och om alternativen.
Missa inte varför en av Sveriges mest grabbiga lag valde att bli Queer och vad som hänt sen dess!

Längd: ca 1, 5 – 2 tim
Pris: 100 kr
Arrangeras i samarbete med Sisu, RFSL, Sensus, Rättighetscentrum och Region Västerbotten

Johan Köhler- Från macho till hbtq-vänlig

12 februari: Föreläsning- Tänk om chefen är trans?!

10.00-13.00 på Brygg CC, Skellefteå

Varmt välkommen till föreläsningen, en del i serien Enfald eller Mångfald, där vi tillsammans utforskar hur vi på olika sätt kan arbeta med ett öppet och inkluderande Skellefteå. Seminariet är kostnadsfritt (lunch ingår) och görs i ett samarbete mellan Skellefteå kommun, Region Västerbotten och Skellefteå Pride.

Fram till 60 års ålder var hon känd som Åke och kyrkoherde och chef i Teleborgs församling i Växjö. Det vållade stor uppmärksamhet när hon berättade att hon nu ville leva som Ann-Christine. Med humor och värme berättar  hon om vägen till Ann-Christine, vad som menas med en transperson, om varför vi skrattar åt en karl i klänning men inte åt en kvinna i kostym och om normerna som styr våra liv. Välkommen till en spännande föreläsning som egentligen handlar om att få vara sig själv och tillåta andra att vara det också. Du får även några handfasta råd om hur en öppen arbetsplats är möjlig, där mångfald ses som resurs, inte problem.

Ann-Christine Ruuth föreläser och fortbildar företag och församlingar över hela landet. För något år sedan gav hennes dotter Ester ut boken ”Min pappa Ann-Christine” vilket bland annat ledde till att de båda hamnade i TV hos Skavlan. I somras sände också SVT2 dokumentären ”Vägen till Ann-Christine”.

Här hittar du en länk till anmälan och i bifogade dokument finns även mer information. Antalet platser är begränsat.

https://simplesignup.se/event/71576

Inbjudan- Tänk om chefen är trans

För mer information:

Micaela Löwenhöök

Kommunikatör

070.316 37 01, micaela.lowenhook@hotmail.com

 

 

Uppdaterad 25 januari, 2016 kl 11:25 av Micaela Löwenhöök