Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Carina Aschan, projektledare Bothnian Green Logistic Corridor.

Lyssna

Gröna transporter lyfts på Nordens största transportkonferens

– Att gröna, effektiva godstransporter uppmärksammas på Transportforum visar att forskning och myndigheter ser de stora behoven som finns, säger BGLC:s projektledare Carina Aschan.

– Att gröna, effektiva godstransporter uppmärksammas på Transportforum visar att forskning och myndigheter ser de stora behoven som finns, säger BGLC:s projektledare Carina Aschan.

Projektet Bothnian Green Logistic Corridor (BGLC) har blivit utvalt att delta med monter och i ett antal sessioner på Transportforum, Nordens största årliga konferens för transportsektorn, som går av stapeln 9-10 januari i Linköping.

BGLC arbetar för att effektivisera infrastrukturen för godstransporter på den Botniska korridoren med förgreningar som går genom Sverige, Finland och Norge ner till järnvägsnäten i Centraleuropa.

– Bland annat jobbar BGLC för att uppgradera den Botniska korridoren till en Grön korridor. Transporterna från norra Skandinavien kommer att öka och infrastrukturen som den ser ut i dag håller helt enkelt inte för det, säger Carina Aschan, projektledare BGLC.

Gröna korridorer är ett av områdena som tas upp på Transportforum 2013. Det handlar om att utveckla transportstråken i Europa över landgränserna för att minska miljöpåverkan och ge ökad effektivitet och säkerhet.

Bothnian Green Logistic Corridor leds av Region Västerbotten. I projektet samarbetar 29 partner från fem länder för att utveckla den Botniska korridoren med förgreningar. I arbetet ingår bland annat kartläggning av flaskhalsar, tester av ny teknik och analyser av korridorens ekonomiska effekter.
Läs mer på:
www.bothniangreen.com
www.regionvasterbotten.se/transport/transport-och-infrastruktur/bglc/

Transportforum arrangeras årligen i Linköping av VTI (Statens väg- och transportforskningsinstitut). På plats finns forskare och transportsektorns många aktörer för kunskapsutbyte och kontaktskapande. Transportforum arrangerades första gången 1984. När konferensen hölls i januari 2012 samlade den 1 757 deltagare, varav 536 föreläsare.
Läs mer på:
www.vti.se/transportforum

För mer information kontakta:
Carina Aschan, projektledare Bothnian Green Logistic Corridor
070 341 07 61, carina.aschan@regionvasterbotten.se

Presskontakt:
Emma Johansson, kommunikatör Bothnian Green Logistic Corridor
070 664 57 74, emma.johansson@regionvasterbotten.se

Skriv ut

8 januari, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer