Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Välkommen till Kollektivtrafikens dag den 26 september i Umeå!

Kollektivtrafik utvecklas bäst som en del av en genomtänkt helhet där den fysiska miljön är inbjudande för den som till exempel går, cyklar, åker elmoped, rullar rullstol eller väntar på bussen.

Den fysiska miljön behöver planeras med människors behov och beteende i första rummet. Tillsammans med kollektivtrafiken har den fysiska miljön också stor betydelse för människors hälsa och välbefinnande. Johanna Palomäki är aktiv i debatten om integrerad, deltagande och människocentrerad planering. Hon är planarkitekt inom översiktsplanering i Lahti stad, Finland.  Lahti är en medelstor stad, mitt inne i ett översiktsplanarbete där mobilitetsfrågor ges en central plats.

Johanna Palomäki deltar på Kollektivtrafikens dag och ska tala med rubriken  Integrated Urban and Mobility Planning by means of a Continuous Interactive Process.
Maria Höglander, VD vid Norrtåg, kommer beskriva aktuellt läge och diskutera framtiden i den regionala tågtrafiken, förstås med fokus på Norrtåg.
Elin Söderberg, Klimat- och energisamordnare vid Länsstyrelsen, och Harriet Söder, VD Länstrafiken i Västerbotten kommer tala om hur Västerbotten ska få fossilfri kollektivtrafik till år 2025.

Detta och mycket mer, bjuder Kollektivtrafikens dag på!

Program hittar du här Program kollektivtrafikens dag 2018

Skriv ut

26 april, 2018 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Bilagor

Kommentarer