Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Nu rullar tågen från Lycksele!

Från och med idag den 15 augusti kan pendlare nu åka tre turer per dag mellan Lycksele och Umeå med uppehåll i Hällnäs och Vindeln.

Nu har dagtågtrafiken startat mellan Umeå och Lycksele. Från och med idag den 15 augusti kan pendlare nu åka tre turer per dag mellan Lycksele och Umeå med uppehåll i Hällnäs och Vindeln. Här kan du läsa vad media skriver om denna historiska dag. 

Nu ges äntligen möjligheten att pendla till och från jobbet eller utbildning med tåg för invånare i Lycksele och Vindelns kommuner. Norrtåg som står för driften skriver att tre dubbelturer per dag kommer att trafikera sträckan med en tidtabellen som är anpassad utifrån en pendlares med fokus på avgång/ankomst morgon och kväll. Hans-Erik Forsell på VästerbottensTurism har pendlat till Umeå med buss från Lycksele i fem år, han intervjuades i tidningen förra veckan om sina förväntningar om att resa med tåg:
– Det jag hoppas mest på är kortare restid och bättre komfort, säger han till VK.
Läs artikeln i VK

Vad media skriver om invigningen

Många firade Lyckseletåget (Folkbladet.nu)
I dag invigdes persontrafiken på tvärbanan. Händelsen utvecklades till en riktig folkfest under resans gång.

Första tåget från Lycksele (VK.se)
Klockan 07.26 rullade det första tåget in till Umeå från Lycksele. Tåget anlände till Umeå C en minut före tidtabell och ett 30-tal passagerare fanns med på premiärturen.
– Det är har jag sett fram emot. Jag har bott i Lycksele i 30 år och har väntat på att kunna ta tåget igen, säger Karin Renklint, som hade med sig cykeln ombord.

Persontrafiken på tvärbanan återinvigd (svt.se)
Nu finns åter persontågtrafik mellan kusten och Västerbottens inland. På lördagen återinvigdes persontrafiken på tvärbanan mellan Storuman och Hällnäs.

Svårt att tågpendla till jobbet (P4 Västerbotten)
Nu börjar persontrafiken rulla på Tvärbanan mellan Lycksele och Umeå. Norrtåg hoppas på att locka uppemot tusen passagerare om dagen, men tidtabellen har sina begränsningar. Arbetspendlare kan behöva kombinera tåg och buss.

Skriv ut

15 augusti, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer