Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Stor uppmärksamhet i EU om projekt för hållbara transportstrategier

Projektet Transbaltic som under en treårsperiod arbetat för hållbara transportstrategier runt Östersjöområdet har väckt stort intresse inom EU.

Projektet Transbaltic som under en treårsperiod arbetat för hållbara transportstrategier runt Östersjöområdet har väckt stort intresse inom EU. Med slutkonferensen på Cypern hoppas EU att ett liknande projekt ska komma tillstånd i Medelhavsområdet.
– För oss i norra Sverige är det mycket bra att vi får berätta och diskutera just hållbara transporter i EUs ordförandeland, säger Erik Bergkvist (S), regionråd, Region Västerbotten.

Vid konferensen kan Erik Bergkvist och Region Västerbottens strateg för transportfrågor, Mårten Edberg etablera kontakt med flera viktiga personer inom EU som kan påverka transportsatsningar, men också EU:s långtidsbudget för 2014–2020.

– Under hösten kommer många avgörande möten hållas på Cypern som påverkar våra möjligheter till EU-stöd under en kommande 7-årsperiod och att vi med Transbaltics slutkonferens får den här möjligheten är jättebra, säger Erik Bergkvist.

För mer information:
Erik Bergkvist (S), regionråd, Region Västerbotten, 070 618 68 55
Mårten Edberg, strateg för transportfrågor, Region Västerbotten, 070 216 86 25

Presskontakt:
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten,mariann.holmberg@regionvasterbotten.se, 072 222 73 43

Skriv ut

3 september, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer