Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Blå huset nominerad till Stora Turismpriset 2016

"Vi är glada att Blå Huset kandiderar till Stora Turismpriset. De har blivit utvalda eftersom de bland annat lyckats mixa nytt och modernt med tidlöshet och historia – förpackat i ett modigt och hållbart koncept."

För 23:e året i rad delar Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism ut Stora Turismpriset. Samtliga läns nomineringar har nu kommit in och blanda dessa finns koncernen Blå huset – utsedda av Region Västerbotten turism. Den slutliga vinnaren kommer att uppvaktas av närings- och innovationsminister Mikael Damberg under en ceremoni i anslutning till Stora Tillväxtdagen den 18 oktober i Stockholm.

– Vi är glada att Blå Huset kandiderar till Stora Turismpriset. De har blivit utvalda eftersom de bland annat lyckats mixa nytt och modernt med tidlöshet och historia förpackat i ett modigt och hållbart koncept. De har ett brett utbud och kunnande och har tagit emot en rad utmärkelser för deras arbete, säger Annika Sandström, regionturismchef vid Region Västerbotten.

Blå Huset tackar för nomineringen och ser erkännandet som en bekräftelse på allt hårt arbete som lagts ner.

– Vi är fantastiskt glada och stolta över nomineringen. Det ligger så mycket själ och hjärta bakom etableringen och lanseringen av Stora Hotellet, Gotthards krog, U&Me hotel, Kulturbageriet, P5 och Fika! som vi öppnat under de senaste tre åren. Tillsammans med Sävargården (som vi drivit en längre tid) har vi velat skapa unika, genuina och hållbara upplevelser som står sig i en global konkurrens för såväl Umeåborna och stadens gäster. Detta känns verkligen som en bekräftelse att vi är ett steg på rätt väg och gör att vi vill fortsätta utmana och konkurrera även med de bästa i Världen trots vårt nordliga läge, säger Blå Husets VD Anna Göransdotter Höög.

Turistorganisationer i samtliga län har erbjudits att nominera kandidater till Stora Turismpriset 2016.

– Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism gratulerar de nominerade till Stora Turismpriset 2016 och tackar turistorganisationerna i länen för arbetet med att utse kandidater. Respektive läns kandidat får en belöning på 10 000 kronor som ska användas till en kunskapsfrämjande insats, säger stiftelsens ordförande, landshövdingen i Gotlands län Cecilia Schelin Seidegård.

Stiftelsens styrelse utser den slutliga vinnaren. I år delas priset ut för 23:e gången i rad och Stiftelsen arrangerar prisutdelningen i direkt anslutning till Stora Tillväxtdagen, tisdagen den 18 oktober i Stockholm.

Priset delas ut av närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Här är samtliga nominerade:

Orbaden SPA & Resort www.orbaden.se
Welcome Uppsala AB www.welcomeuppsala.se
Arvika Kanotcenter  www.arvikacanoe.se
Brokamåla Gård www.brokamala.se
Gotlands Museum www.gotlandsmuseum.se
Vox Hotel www.voxhotel.se
Upplev Norrköping AB www.upplevnorrkoping.se
The Glass Factory www.theglassfactory.se
Little Rock Lake Zipline www.swedenzipline.com
Nutti Sámi Siida www.nutti.se
Skansen www.skansen.se
Glasets Hus www.glasetshuslimmared.se
Blå Huset www.blahuset.nu
Friluftsbyn www.friluftsbyn.se
Sjöevent i Västerås AB www.sjoevent.se

För mer information
Annika Sandström | annika.sandstrom@regionvasterbotten.se | 070-550 16 08

Skriv ut

16 september, 2016 |
Emil Hägglund
Emil Hägglund
  • Foto: Blå Huset, pressbild.

Kommentarer