Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2015-10-08-09 Boka turismkonferens i Lycksele

VästerbottensTurism/Region Västerbotten i samarbete med länets destinationer och representanter för svensk besöksnäring hälsar dig varmt välkommen till en dialog där vi gemensamt tar språnget mot en fortsatt utveckling av näringen.

Den 8-9 oktober är det dags för årets länsturismkonferens. Dag ett blir det ett dialogmöte med Arena för Tillväxt, Svensk Handel, Svensk Turism, Tillväxtverket, Visita och Visit Sweden som under 2015 gör gemensam kraftansamling för att lyfta besöksnäringen i hela Sverige.

Dialogmöten erbjuds samtliga regioner och arrangeras av den regionala turismorganisationen i samarbete med ovannämnda. Turnén syftar till att sammanföra lokala politiker och tjänstemän med företagare, regionala och nationella aktörer för att etablera besöksnäringen som en basnäring som i hög grad bidrar till arbete och sysselsättning. Samtalen syftar till att lyfta näringens behov och förutsättningar och öka kunskapen om dess betydelse för regional utveckling och möjligheterna att skapa jobb och tillväxt. Dag två lyfter vi möten för tillväxt, nya turistiska projekt och tillgänglighet med direktflyg tillsammans med Swedavia.

Efter konferensen har deltagarna kännedom om:
– besöksnäringens omfattning, utveckling och potential
– de nationella organisationerna och deras verksamheter
– utmaningarna besöksnäringen möter i lokalsamhället
– utmaningarna besöksnäringen möter nationellt och internationellt – något om omvärldsbilden/konkurrensen
Se programmet i vänsterspalt. 

Anmälan: Ulrika Annemalm, Tel: 090-16 57 44 Mobil: 070-650 70 26
ulrika.annemalm@regionvasterbotten.se

Skriv ut

24 september, 2015 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer