Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Fantastisk start på vintern i Västerbotten

OS-framgångarna för de svenska atleterna i Sotji har slagit rekord – inte minst i pister och spår.

OS-framgångarna för de svenska atleterna i Sotji har slagit rekord – inte minst i pister och spår. Detta ger självklart extra inspiration och en kick för alla entusiaster, motionärer och friluftssugna att själva ge sig ut i slalombackar och skidspår. Västerbotten kan bjuda på allt och lite till när det gäller attraktiv skidåkning i fantastiska miljöer med god tillgång på snö och utmaningar.

–  Vi har fått en fantastisk start på vintern, efterfrågan på skidsemester och upplevelser i Västerbotten och inte minst i fjällen har fram tills nu överträffat alla förväntningar. Och det bästa av allt – vi har minst nio soliga, härliga vinter veckor framför oss med ett utbud av aktiviteter utöver den vanliga, säger Ulf Figaro vid Västerbottens Turism.

Det är inte bara sportlovsveckorna som närmar sig med olika aktiviteter på de olika fjälldestinationerna – för gammal som för ung. Det vankas också massor av annat spännande runt om i Västerbotten under de kommande vårveckorna.

För längdåkarna väntar, bland annat, Laxfjället Runt, ett nytt motionslopp med start och mål på isen utanför Tärnaby Fjällhotell (22 februari), 7-mila i Botsmark, som 50-årsjubilerar (16 mars),Lappmarksloppet i Sorsele (5 april) och Kungsledenrännet mellan Hemavan och Ammarnäs (12 april).

Dessutom avgöras junior-SM på skidor i Lycksele (5–9 mars) och den anrika draghundstävlingen Vindelälvsdraget den 13–16 mars – en stafett över 40 mil efter Vindelälvens vatten mellan Ammarnäs och Vännäsby.

Vi kan inte låta bli att plussa på med alpina-SM i Tärnaby sista helgen i mars.

Självklart behöver det inte vara skidåkningen som står i centrum för att locka till ett besök i Västerbotten kust, inland eller fjäll under kommande vår. Varför inte ta en skotertur eller ett uppfriskande vinterbad? Eller varför inte en älgsafari eller en kulinarisk resa mellan de olika, lokala, delikatesser som sätter sin prägel på bygden?

Missa inte heller att ta del av Kulturhuvudstadsårets aktiviteter. Programåret går nu in iGijrradálvvie (vårvinter) – uppvaknandets tid (28 februari–29 april).

För mer information:

Ulf Figaro
VästerbottensTurism
tel +46-90-16 57 41,
mobil +46-70-350 73 67
ulf.figaro@regionvasterbotten.se

Presskontakt: Ingela Hjulfors Berg, kommunikatör, Region Västerbotten, 070-231 93 22,ingela.hjulforsberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut

21 februari, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer