Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Holländsk press och researrangörer besöker Västerbotten och Lappland

11 journalister, bloggare och researrangörer från Holland besöker västerbottniska turismarrangörer påskhelgen. – Vi gör en medveten långsiktig satsning på holländska turister och därför har vi tackat ja till denna visning i helgen. Vi blev faktiskt lite förvånade över det stora gensvaret, säger Karin Fällman, verksamhetsledare på destinationsorganisationen Gold of Lapland.

11 journalister, bloggare och researrangörer från Holland besöker västerbottniska turismarrangörer påskhelgen. – Vi gör en medveten långsiktig satsning på holländska turister och därför har vi tackat ja till denna visning i helgen. Vi blev faktiskt lite förvånade över det stora gensvaret, säger Karin Fällman, verksamhetsledare på destinationsorganisationen Gold of Lapland.

De holländska besökarna kommer under påskhelgen 2-5 april att besöka Granö Beckasin, Granö, Lycksele Djurpark, Hotell Lappland och Ansia Resort i Lycksele, åka hundsläde i Ekorrsele och köra snöskoter i Tväråträsk hos landsmännen Paula Perriens och Frans Creugers innan de återvänder till Umeå för besök på Guitars.

– Bland annat kommer ett lokalt tv-team från just Paula Perriens och Frans Creugers hemort i Holland att göra reportage om deras företag Laplandtime i Tväråträsk som de driver året runt, säger Karin Fällman. När de deltog tillsammans med Gold of Lapland vid en turistmässa i Holland nyligen så fick de stort genomslag i media och har redan fått många bokningar till sin anläggning.

– Vi hoppas med den här visningsresan att intresset för Västerbotten/Lappland ska bli ännu större för holländska turister och redan i sommar kan de ta sig att ta sig hit med charterflyg från Düsseldorf och via reguljärflyg från Amsterdam via Stockholm till Lycksele, säger Karin Fällman.

Fakta flyg Holland och Västerbotten:

Charterflyg mellan Düsseldorf, Tyskland och Umeå kommer att gå mellan 6 juni och 18 juli, vilket är en flygplats som ligger nära Holland. Holländska flygbolaget KLM flyger året runt mellan Amsterdam och Stockholm som tillsammans med Next Jet kan erbjuda anslutningsflyg till Lycksele. Under april och maj-månad flyger även Malmö Aviation direkt mellan Amsterdam och Umeå.

Ladda ned hela dagsprogrammet för holländarnas besök i Västerbotten här.

För mer information:

Karin Fällman, Gold of Lapland, 070 229 06 42, karin@goldoflapland.com

Annika Sandström, tf länsturistchef, Region Västerbotten, 070-550 16 08, annika.sandstrom@regionvasterbotten.se

Presskontakt: Ingela Hjulfors Berg, kommunikatör, 070-231 93 22,ingela.hjulforsberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut

1 april, 2015 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer