Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Kraftsamling kring länets besöksnäring i Lycksele

Den 8-9 oktober är det dags för årets länsturismkonferens i Lycksele. Arena för Tillväxt, Svensk Handel, Svensk Turism, Tillväxtverket, Visita och Visit Sweden gör dialogmöten under 2015. Det är en gemensam kraftansamling för att lyfta besöksnäringen i hela Sverige.

Nationell turné

Vid Länsturismkonferensen deltog de nationella aktörerna Arena för Tillväxt, Svensk Handel, Svensk Turism, Tillväxtverket, Visita och Visit Sweden som var ute på turné för dialogmöten. Det är en gemensam kraftansamling för att lyfta besöksnäringen i hela Sverige.

Läs mer om vad de nationella aktörerna sa här.

Turismen växer i spelens värld

Kan spel få besöksnäringen att växa? Svaret är självklart om man frågar Jan Bidner från Sogeti Umeå, som tror att digitala möjligheter för att bygga sina egna pizzor, bli jagad av zombies och att gå skräddarsydda turer på fjället är framtidens besöksnäring.

Läs mer om Gamification och se föreläsningen här.

Flera projekt för destinationsutveckling

Just nu pågår många projekt med koppling till besöksnäringen i Västerbotten. Tre av dem är INTILL, Effekt och Destination Capacity Building. Projekten som täcker olika delar av Västerbotten har destinationsutveckling som gemensam nämnare.

Läs mer om projekten som presenterades vid länsturismkonferensen här.

Foton från konferensen finns här!

 

Dag 2 nedan

Den 8-9 oktober är det dags för årets länsturismkonferens i Lycksele. Arena för Tillväxt, Svensk Handel, Svensk Turism, Tillväxtverket, Visita och Visit Sweden gör dialogmöten under 2015. Det är en gemensam kraftansamling för att lyfta besöksnäringen i hela Sverige.

Ladda ned programet för länturismkonferens 8-9 oktober här.

– Samtalen syftar till att lyfta näringens behov och förutsättningar och öka kunskapen om dess betydelse för regional utveckling och möjligheterna att skapa jobb och tillväxt, säger Annika Sandström, tf länsturistchef VästerbottensTurism vid Region Västerbotten.

Dialogmöten erbjuds samtliga regioner och arrangeras av den regionala turismorganisationen. Turnén syftar till att sammanföra lokala politiker och tjänstemän med företagare, regionala och nationella aktörer för att etablera besöksnäringen som en basnäring som i hög grad bidrar till arbete och sysselsättning.

Torsdag 8 oktober: dialogmöten med Arena för Tillväxt, Svensk Handel, Svensk Turism, Tillväxtverket, Visita och Visit Sweden.

Fredag 9 oktober: lyfter vi möten för tillväxt, nya turistiska projekt och tillgänglighet med direktflyg tillsammans med Swedavia.

Efter konferensen har deltagarna kännedom om:

– besöksnäringens omfattning, utveckling och potential

– de nationella organisationerna och deras verksamheter

– utmaningarna besöksnäringen möter i lokalsamhället

– utmaningarna besöksnäringen möter nationellt och internationellt – något om omvärldsbilden/konkurrensen

Tid och plats: 8-9 oktober 2015, Hotell Lappland, Lycksele.

Ur programmet:

Hur skapar vi ökad lönsamhet och attraktivare företagsklimat? Besöksnäringen, dess potential och marknadens efterfrågan utifrån ett nationellt och ett internationellt perspektiv Arena för tillväxt, Tillväxtverket, Visit Sweden

  • För att kunna utveckla företag i besöksnäringen – vad behöver vi lokalt, regionalt och nationellt? En turismentreprenörs perspektiv Donald Eriksson, Aurora Borealis Adventure
  • Erfarenheter från projekt Hållbar destinationsutveckling
  • Tillväxtverket
  • Tillgänglighet med direktflyg – Är det viktigt? Vems är ansvaret?
  • Mats Åström, Swedavia
  • ”Engagera med Gamification” – Hur kan vi stärka besöksnäringen med metoder från spelens värld? Jan Bidner, Sogeti Umeå

För mer information:

Annika Sandström, tf. turistchef, VästerbottensTurism
070-550 16 08

annika.sandstrom@regionvasterbotten.se
www.vasterbottensturism.se
www.visitvasterbotten.se

Presskontakt: Micaela Löwenhöök, Kommunikatör Region Västerbotten

070-316 37 01

micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se

Skriv ut

8 oktober, 2015 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Bilagor

Kommentarer