Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

På bild: Hanna Sondell

Lyssna

Länets besöksnäring samlas i Lycksele

Den 25-26 oktober anordnas Västerbottens årliga turismdagar av Region Västerbotten Turism. Syftet är att inspirera och skapa nya idéer och samarbeten bland besöksnäringens aktörer. Förra årets tema ”Global attraktionskraft” gav många nya idéer och resulterade i många goda samarbeten. Årets tema är Smart tillväxt och deltagarna kommer att få ta del av föreläsningar och goda exempel på hur man kan nå utanför Sveriges gränser tillsammans.

– För att besöksnäringen i Västerbotten ska öka sin attraktionskraft internationellt krävs smarta lösningar och att vi jobbar tillsammans. Att vi får träffas och utbyta idéer är en viktig del i vårt arbete och Turismdagarna är en bra mötesplats för branschens företrädare, säger Annika Sandström, regionturismchef vid Region Västerbotten.

Det här året är mötesplatsen Hotell Lappland i Lycksele, under två dagar följer Region Västerbotten Turism temat för året: smart tillväxt. 80 representanter från besöksnäringen i Västerbotten kommer att lyssna till inspirerande föreläsningar med fokus på tillgänglighet, kvalitet och upplevelser.

Programmet innehåller bland annat en föreläsning av Per Jobs, grundaren av FishYourDream, som delar med sig av sina erfarenheter av att samverka och paketera högkvalitativa upplevelser. Maria Lundkvist, verksamhetsledare för turistservice på Höga Kusten destinationsutveckling berättar om deras arbete med att hitta nya sätt att nå fler besökare på ett effektivare sätt.

Vad: Västerbottens årliga turismdagar

När: 25-26 oktober

Var: Hotell Lappland, Lycksele

Vem: Turismföretagare, destinationsorganisationer, politiker och tjänstepersoner

Inbjudan och program finns här.

Turismdagarna i Västerbotten arrangeras i samarbete med Gold of Lapland, Visit Umeå, Visit Hemavan Tärnaby och Visit Skellefteå.

För mer information:

Annika Sandström, regionturismchef, Region Västerbotten

070-550 16 08, annika.sandstrom@regionvasterbotten.se

Presskontakt

Olivia Collin, kommunikatör, Region Västerbotten

073-514 50 66, ​olivia.collin@regionvasterbotten.se

Skriv ut

26 september, 2018 | Olivia Collin

Kommentarer