Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Nygammal länsturistchef vill satsa på hållbarhet och tillgänglighet

Annika Sandström har tillträtt tjänsten som länsturistchef för VästerbottensTurism vid Region Västerbotten.

Annika Sandström har tillträtt tjänsten som länsturistchef för VästerbottensTurism vid Region Västerbotten.

Annika Sandström har varit tillförordnad länsturistchef i Västerbotten sedan januari 2014 och har nu blivit ordinarie på posten.

När hon blickar framåt är det tydligt var prioriteringarna för hennes arbete ligger:

– Vi satsar stort på att göra besöksnäringen mer hållbar och tillgänglig. Västerbotten ska bli Sveriges mest hållbara regionala destination.

Inom området tillgänglighet är det främst trafik och infrastruktursystem som är viktiga för turismen. Annika Sandström menar att det måste bli enklare att resa inom och till länet för att länsturismen ska kunna nå sitt mål om att öka tillväxten inom besöksnäringen.

Under se senaste åren har VästerbottensTurism tillsammans med destinationsorganisationerna i länet arbetat hårt för att definiera samarbetsområden och identifiera prioriterade marknader och målgrupper. Annika Sandström som har lett arbetet är stolt över att samarbetet fungerar bra:

– Vi har tillsammans arbetat fram en gemensam regional strategi för besöksnäringen. Det är ett bevis på att vi nu jobbar för gemensamma mål och vill framåt tillsammans.

Annika Sandström har sin bakgrund i hotell- och turismbranschen och har arbetet med destinationsutveckling de senaste 15 åren. Hon har en magisterexamen i hållbar utveckling från Queen Margaret University i Edinburgh.

För mer information:

Annika Sandström

Länsturistchef

070-550 16 08
annika.sandstrom@regionvasterbotten.se
Presskontakt

Micaela Löwenhöök

Kommunikatör

070-316 37 01, micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se

 

 

Skriv ut
18 december, 2015 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer