Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Nytt internationellt direktflyg mellan Skellefteå och Amsterdam

Från och med juni kommer ett nytt direktflyg att trafikera sträckan mellan Amsterdam – Skellefteå Airport. Region Västerbotten är en av aktörerna i det nya samarbetet.

Den 14 december presenterade Region Västerbotten Turism, Skellefteå Airport, Visit Skellefteå och Swedish Lapland Visitors Board ett strategiskt samarbete för fortsatt utveckling av besöksnäringen.

De regionala aktörerna arbetar tillsammans med GoTo Nordics, en aktör som specialiserat sig på paketering och koordinering av resor till Skandinavien. GoTo Nordics finns sedan tidigare i Norge och etablerar nu två kontor i Sverige, varav ett i Skellefteå.

– Vi arbetar nära destinationens besöksnäringsföretag för att skapa fler affärer på den internationella marknaden, där är direktflyget från Amsterdam en möjliggörare. Företagen är offensiva och har framtidstro, och genom det här unika flygsamarbetet kan vi arbeta långsiktigt och tillsammans bygga volym, säger Maria Broman, vd för Visit Skellefteå.

Sträckan mellan Skellefteå och Amsterdam kommer att trafikeras två dagar i veckan mellan 1/6 och 29/6 2017. Totalt kommer 8 flygningar att genomföras under 2017. Antalet avgångar ska sedan successivt utökas under fem år av samarbete. Samarbetet öppnar även för andra säsonger och destinationer.

Flygningarna är redan bokningsbara.

– Det finns växande efterfrågan på Swedish Lapland bland de holländska resenärerna, det senaste året ökade antalet besökare från Holland med 7 %. Satsning stärker en säsong där det finns ledig kapacitet och skapar förutsättningar för hela regionen. Vi kommer att arbeta tillsammans för att på bästa sätt tillvarata den ökade inströmningen av internationella besökare, Piteå och Arjeplog har redan inlett det arbetet säger Erica Mattsson, Swedish Lapland Visitors Board.

– Även för Västerbotten är Holland en uttalad målmarknad och Gold of Lapland fokuserar sedan flera år på den holländska marknaden. Tillsammans kommer vi att öka intresset för resor till Norr- och Västerbotten och generera fler affärer till besöksnäringsföretagen, tillägger Annika Sandström, Region Västerbotten turism.

– Vi är jätteglada över denna etablering och detta samarbete. Det finns en stor efterfrågan på resor från Holland till norra Sverige och dessutom är Amsterdam en fantastisk stad att besöka för oss norrlänningar. Detta hoppas jag innebär att nya linjen blir en succé, avslutar Skellefteå Airports VD Robert Lindberg.

– Vi ser med tillförsikt fram mot att påbörja samarbetet med Skellefteå Airport och regionen. Flygplatsen har en tydlig strategi och en unik position som tillväxtgenerator vilket får oss att ta oss an uppgiften med ett starkt engagemang. Vi hoppas och tror att vår etablering kommer att generera nya intäkter till regionen, säger Tom Shearer, Commercial Director för goTO Nordics AB.

Fakta
Resorna till/från Amsterdam kommer att ske måndagar och torsdagar mellan den 1/6 och 29/6 2017.
Totalt genomförs 8 turer varav två planeras att gå via Kalmar Airport.

För mer information
Robert Lindberg, vd Skellefteå Airport
070 551 70 75
robert.lindberg@skellefteaairport.se

Skriv ut

15 december, 2016 |
Emil Hägglund
Emil Hägglund

Kommentarer