Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Stor satsning på turismutveckling i Södra Lappland

Ett destinationsbolag för södra Lappland, Destination South Lapland, har bildats.

Ett destinationsbolag för södra Lappland, Destination South Lapland, har bildats. Syftet med bolaget är bland annat att skapa bokningsbara paket till södra Lappland och visa på alla upplevelser, aktiviteter, boendeanläggningar och annan service som finns i området.

– Södra Lappland är ett område som det varit ganska tyst om hitills, säger Hans-Erik Forsell på VästerbottensTurism. Med den här satsningen kommer det  här området verkligen på banan igen.

Hans-Erik Forsell lyfter fram Borgafjällsområdet där det gjorts stora satsningar, men även i Kittelfjäll, Saxnäs och Vilhelmina sker stark turismutveckling. Målgrupperna för marknadsföringen som kommer bedrivas finns i första hand i södra Sverige och Europa.

Yvonne Lif-lövbrand, PR- och informationsansvarig i det nya bolaget Destination South Lapland, säger i en radiointervju att 25 företag i kommunerna Dorotea, Vilhelmina, Åsele och Strömsund är med i satsningen och erbjuder 80 olika paket för besökarna. Allt kommer att lanseras via webbplatsen www.southlapland.com

Destinationsbolag South Lapland, som fått stöd av Tillväxtverket, Region Västerbotten och de medverkande kommunerna, är bara ett av flera destinationsbolag som bildats eller håller på att bildas i Västerbotten.

– Ett destinationsbolag rymmer in ett större geografiskt område, ofta med flera kommuner och företag, där syftet är att skapa turismutveckling, förklararHans-Erik Forsell. I dag har Skellefteå bolag, Umeregionen och Hemavan-Tärnaby bolag på gång.

I dag, den 7 september 2011, lanseras Destination South Lapland  med en invigning i deras Showroom på Grev Turegatan 10 i Stockholm. Den 12 och 13 spetember sker lokala invigningar på turistbyråerna i Dorotea och Vilhelmina.

Läs mer:

www.southlapland.com

Pressmeddelande Södra Lappland

Sveriges Radio: Samekultur ska locka turister till södra Lappland

Invigningar:

Showroom i Stockholm 7 september

Öppet hus på Turistbyrån i Dorotea 13 september

Öppet hus på turisbyrån i Vilhelmina 13 september

Skriv ut

7 september, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer