Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Turism i praktiken – föreläsning för turismforskare

Annika Sandström, VästerbottensTurism föreläste idag fredag den 9 november på konferensen Developing Tourism – Sustainable Regions, 7-10 november.

– Jag fick möjlighet att förmedla hur vi ser turismexport som en väg till tillväxt och att det sker både utifrån gästens behov och förväntan, men också utifrån ett hållbart perspektiv där vi tar hänsyn till vår lokala kultur och natur, berättar Annika Sandström.

Annika Sandström, VästerbottensTurism föreläste idag fredag den 9 november på konferensen Developing Tourism – Sustainable Regions, 7-10 november.

– Jag fick möjlighet att förmedla hur vi ser turismexport som en väg till tillväxt och att det sker både utifrån gästens behov och förväntan, men också utifrån ett hållbart perspektiv där vi tar hänsyn till vår lokala kultur och natur, berättar Annika Sandström.

150 turistforskare från främst norden, men även övriga världen deltar i konferensen på Umeå universitet. På tre dagar genomförs 120 olika presentationer varav en med Annika Sandström på VästerbottensTurism.

– Mottagandet var bra. En forskare från Oulo i Finland som presenterade hur viktig turismen är för regional utveckling ur ett akademiskt perspektiv var en bra öppning för mig att sen komplettera med hur vi gör på plats och ställe, berättar Annika Sandström.

Konferensen genomfördes för 21 gången och arrangörer den här gången var kulturgeografiska institutionen vid Umeå universitet.

Läs mer om konferensen på: http://www.trippus.se/eventus/eventus_cat.asp?EventusCat_ID=22700&Lang=eng&c=

För mer information:
Annika Sandström, VästerbottensTurism, Region Västerbotten, 070-550 16 08, annika.sandstrom@regionvasterbotten.se

Presskontakt:
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, 072 222 73 43, mariann.holmberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut

9 november, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer