Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Tyska journalister besöker Hemavan/Tärnaby

Tyska journalister besöker tillsammans med VisitSweden Hemavan/Tärnaby 12-15 april. – Det är verkligen jätteroligt att våra fjäll uppmärksammas av tyska medier. Det här bådar gott för turismen från Tyskland till vårt län, säger Annika Sandström, tf länsturistchef VästerbottensTurism vid Region Västerbotten.

Tyska journalister besöker tillsammans med VisitSweden Hemavan/Tärnaby 12-15 april. – Det är verkligen jätteroligt att våra fjäll uppmärksammas av tyska medier. Det här bådar gott för turismen från Tyskland till vårt län, säger Annika Sandström, tf länsturistchef VästerbottensTurism vid Region Västerbotten.

– Vi arbetar hela tiden för att få fram fler exportmogna företag och attraktiva reseprodukter från länet. Därför är det extra roligt att vi får besök av tyska journalister som vill skriva om de upplevelser och reseanledningar som länet erbjuder, berättar Ulrika Annemalm, produktansvarig på VästerbottensTurism.

Satsningen på produktutveckling och marknadsföring har fram till i dag resulterat i att det 2013 fanns mer än 15 logiföretag plus ett antal aktivitetsföretag och sevärda besöksmål med i tyska researrangörers produktutbud och kataloger. Över 25 produkter med upplevelser från såväl kusten som inlandet och fjällen finns med i utbudet.

– När det gäller den tyska marknaden har fokus legat på sommarsäsongen, nu vill vi lyfta fram vintern som ju egentligen är vår längsta säsong. I Västerbottens län finns idag ett bra utbud av naturupplevelser och äventyr i en vacker och storslagen vintermiljö som fler måste få uppleva. Aktiviteter som skidåkning, hundspann, skoter, god mat, natur- och kulturupplevelser lockar och kan bli en bra bas i nya attraktiva vinterprodukter från länet, säger Ulrika Annemalm.

De tyska journalisterna kommer från FAZ, en av Tysklands största dagstidning, Nordis, tysk tidskrift som rapporterar om de nordeuropeiska länderna samt Focus, tysk veckotidskrift som speglar aktuella händelser i Tyskland och omvärlden.

Program för besöket 12-15 april:

12 april: Kortare hundspannstur och fika med ​Peder Karlsson Upplevelser. Middag på Tärnaby Fjällhotell och bastu i hotellets panoramabastu.

13 april: Skidåkning i Tärnaby. Besök på ​Daelvie, samisk aktivitet, renar och kultur med Lars Jonas Johansson

Dagen avslutas med middag hos​ Virisen.

14 april: Skidåkning i Hemavan. Bastubad på ​Hemavans Högfjällshotell och middag i ​Fleetwoods Matsal.

15 april: Kulturaktivitet på förmiddagen, Efter lunch skotertur/fiske på 2-3 timmar med Peder Karlsson Upplevelser. Bastu och middag på ​Tärnaby Fjällhotell.

För mer information:

Ulrika Annemalm, produktansvarig vid VästerbottensTurism vid Region Västerbotten, 090 16 57 44,ulrika.annemalm@regionvasterbotten.se

Annika Sandström, tf länsturistchef, VästerbottensTurism vid Region Västerbotten, 070 550 16 08

Presskontakt: Ingela Hjulfors Berg, kommunikatör, Region Västerbotten, 070-231 93 22,ingela.hjulforsberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut

9 april, 2015 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer