Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Utländska gästnätter ökar i Västerbotten

​Preliminära siffror visar att utländska gästnätter ökar i Västerbotten, det visar ett utkast från Tillväxtverket/SCB. Den preliminära rapporten visar att antalet utländska gästnätter i Västerbotten ökat med hela 6,1 % under juni tom augusti i år jämfört med samma period 2017.

Tillväxtverket/ SCB släpper ett utkast för sommarens logi baserat på de inrapporteringar de fått in men de slutgiltiga siffrorna är inte helt klara. De siffror som kommit in hittills vittnar om en ökning av utländska gästnätter i Västerbotten. Den preliminära rapporten visar att antalet utländska gästnätter i Västerbotten ökat med hela 6,1 % under juni tom augusti i år jämfört med samma period 2017.

– Det är ett mycket glädjande besked. Många turistföretag i Västerbotten har ökat sin kännedom om vad den internationella besökaren vill ha och har deltagit i vårt arbete med att bearbeta utländska marknader. Det ger resultat, säger Annika Sandström, regionturismchef på Region Västerbotten.

Region Västerbotten Turism arbetar med riktade insatser, såsom visningsresor för researrangörer och pressamarbeten, till prioriterade marknader för att företagens utbud ska nå ut. Region Västerbotten Turism deltar tillsammans med företag och destinationsorganisationer på mässor och anordnar interna kunskapsdagar för länets turismaktörer.

– Vårt uppdrag är att verka för en hållbar besöksnäring i Västerbottens län och vi tror på ett fortsatt gemensamt arbete för att skapa förutsättningar för länets turistföretag, avslutar Annika Sandström. 

För mer information:

Annika Sandström, regionturismchef, Region Västerbotten

070-550 16 08, annika.sandstrom@regionvasterbotten.se

Presskontakt

Olivia Collin, kommunikatör, Region Västerbotten

073-514 50 66, olivia.collin@regionvasterbotten.se

Skriv ut

5 oktober, 2018 | Olivia Collin

Kommentarer