Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Foto: Frankie Fouganthin [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons

Lyssna

Västerbotten möter världens största bloggare

TBEX EUROPE 2016. Då ett av världens största och mest ansedda event inom den globala turistnäringen anordnas i Stockholm är Region Västerbotten turism på plats och representerar länets besöksnäring. Främst är det internationella aktörer verksamma inom sociala medier som besöker eventet och förhoppningen är att nya samarbeten ska gynna regionen på sikt.

Den 14-16 juli anordnas världens största mötesplats för resebloggare, skribenter och så kallade content creators i Stockholm. Eventet heter TBEX och samlar över 1000 viktiga aktörer från världens alla hörn. Region Västerbotten turism är på plats och kommer vara en del av Visit Swedens stora monter för att representera länets besöksnäring.

Förhoppningen är upprätta nya samarbeten och få möjlighet att presentera Västeterbotten och södra Lappland för de största och mest inflytelserika resebloggarna – och genom dessa nå fler potentiella besökare.

– I Stockholm får vi chansen att träffa stora resebloggare och andra nyckelpersoner inom resebloggsfären. Vi hoppas på många intressanta möten och diskussioner som kan hjälpa oss i arbetet med detta växande segment, säger Hanna Sondell, Region Västerbotten turisms representant under TBEX och till vardags på Visit Umeå.

Det är ingen nyhet att sociala digitala plattformar erbjuder enorm exponering och marknadsföringspotential – till exempel genom Facebook, Youtube, bloggar och många andra sociala medier – men konkurrensen är stenhård.

Annika Sandström, regionturismchef på Region Västerbotten, poängterar vikten av att hitta rätt kanaler och samarbetspartners för att nå fram i mediabruset:
– TBEX är ett unikt tillfälle för oss att träffa några av världens största aktörer inom sociala medier. Medialandskapet ändrar ständigt form och därför är det viktigt att vi hela tiden förnyar och uppdaterar oss. Förhoppningsvis kan detta leda till nya och spännande samarbeten som i förlängningen gynnar hela länets besöksnäring.

Efter eventet kommer cirka 20 handplockade bloggare ges tillfälle till så kallade Post tours. Detta innebär att TBEX-deltagare reser runt och besöker länets olika destinationsorganisationer för att se och uppleva regionens utbud.

Mer information om TBEX hittar du här.

Foto: Frankie Fouganthin / CC BY-SA 4.0

För mer information
Hanna Sondell | hanna.sondell@umea.se | 073-070 0739

Presskontakt
Emil Hägglund | emil.hagglund@regionvasterbotten.se | 076-141 05 05

Skriv ut

12 juli, 2016 |
Emil Hägglund
Emil Hägglund

Kommentarer