Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Hannah Hedengren och Jenny Ferry från nätverket Vi som älskar Umeälven uppvaktade regiondirektör Anna Pettersson och personalen på Region Västerbotten med tårta och Pippi långstrump. Foto: Ingela Hjulfors Berg

Lyssna

”Vi som älskar Umeälven” uppvaktade regiondirektören

Det började med en önskan om en cykelbana runt Umeälvens delta. I dag har den ideella gruppen "Vi som älskar Umeälven" mer än 500 gillare på Facebook och en lång önskelista på allt från yogabryggor till att en stor stugsista längs älven. I dag uppvaktade gruppen regiondirketör Anna Pettersson med tårta till personalen.

Det började med en önskan om en cykelbana runt Umeälvens delta. I dag har den ideella gruppen ”Vi som älskar Umeälven” mer än 500 gillare på Facebook och en lång önskelista på allt från yogabryggor till en stor stugsista längs älven.

För att lyfta alla önskemål för att lyfta Umeälven som ett viktigt rekreationsområde i länet uppvaktades regiondirektör Anna Pettersson med tårta till personalen av Hannah Hedengran och Jenny Ferry från gruppen.

– Det handlar mest om att skapa nätkärlek för Umeälven. Förr var älven ”E4:an” genom länet med massor aktiviteter vid och på älven, men när flottningen lades ned 1982 så glömdes älven bort.  Vi vill göra älven till en hållbar plats som alla tänker på när det byggs för framtiden, säger Jenny Ferry.

Gruppen skickade i julas runt fem kända figurer ; Pippi Långstrump, Bamse, Gammelsmurf, Muminmamman och Luigi, med uppmaningen att ta bilder för fotonätverket Instagram och tagga bilderna med #umeälven för ”Vi som älskar Umeälven” samt samla in idéer som kan göra älven mer tillgänglig för kommunmedborgarna. Alla idéer finns nu i en rapport som lämnats över till beslutsfattare och opinionsbildare i Umeå och länet tillsammans med en figur och tårtor prydda med en ätbar bild av Umeälvens delta.

Hela länets pulsåder

Regiondirektör Anna Pettersson uppvaktades med sagofiguren Pippi Långstrump och Umeälvstårta till personalen på Region Västerbotten.

–  Umeälven är hela länets pulsåder som i generationer har varit viktig för näringsliv och friluftsliv. Det är ett intressant initiativ som gruppen har dragit igång och förhoppningsvis kommer det att ge än mer ringar på vattnet och inspirera fler till att göra aktiviteter vid älven, säger Anna Pettersson.

– Det här är bara början, nu hoppas vi att fler engagerar sig så att Umeälven blir en levande plats för alla, säger Jenny Ferry som tillsammans med Hannah Hedengran, Elisabeth Glaas och Anna Bandling ligger bakom gruppen.

Följ ”Vi som älskar Umeälven” på Facebook.

 

Skriv ut
11 februari, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer