NYHETER 2023-04-26

Tv-serie på Norrlands universitetssjukhus

Den 25 maj har en dramaserie premiär där en stor del av handlingen kretsar kring Norrlands universitetssjukhus. Då börjar Fejkpatient, en dramaserie på C More, att sändas.

 

I huvudrollen som Albin ses Einar Bredefeldt (KnutbyBjörnstad) tillsammans med en rad kända skådespelare. Men här agerar även helt okända talanger som till vardags jobbar på sjukhuset och som medverkar för att skildra vården så realistiskt som möjligt.

I serien som blandar drama och humor är Albin en aspirerande skådespelare med stora drömmar som jobbar extra som simulerad patient på Norrlands universitetssjukhus. När han diagnostiseras med testikelcancer kastas han in i en livskris. Samtidigt som sjukdomen förvärras börjar Albins skådespelarkarriär gå bättre och han får svårt att prioritera i sitt liv. Vad är viktigast – att ha varit en stor känd skådespelare, eller en lojal och stabil vän och pojkvän?

Serien sänds också på TV4 och TV4 Play med start den 1 juni.

Filminspelningen tog ingen tid från vare sig planerade eller akuta operationer och inga patienter, anhöriga eller besökare förekommer på film.

Tillbaka till nyhetslistan