Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Sista chansen att anmäla sig till konferensen Ung i Västerbotten

Nu är det snart dags för Västerbottens första regionala konferens på ämnet ”ungas möjligheter att påverka och delta i samhällsutvecklingen i Västerbotten”. Vi kan nu glatt meddela att moderatorer för konferensen är Pär Löfbom och Matilda Kjellmor från Unghästen.

Nu är det snart dags för Västerbottens första regionala konferens på ämnet ”ungas möjligheter att påverka och delta i samhällsutvecklingen i Västerbotten”. Vi kan nu glatt meddela att moderatorer för konferensen är Pär Löfbom och Matilda Kjellmor från Unghästen.

Syftet med konferensen är att skapa en regional mötesplats för utvecklingsfrågor där unga och vuxna kan mötas på lika villkor i det regionala utvecklingsarbetet. Det är en mötesplats där en får chansen att träffa andra från vårt län, unga som gamla, arrangörer som föreningsaktiva, politiker som tjänstepersoner. Det är en mötesplats för pepp och engagemang. Kanske vill man lära sig mer om arrangörskap, om hur man skapar en mer jämställd fritid, veta mer om hur en kommun kan arbeta med demokratifrågor, eller kanske älskar man bandet Skelett som ska lira på kvällen. Merparten av programpunkterna har anknytning eller är verksamma i Västerbottens län och det är både coolt och viktigt, och det ger också tillfälle att synliggöra alla bra verksamheter och projekt som arbetar med ungas förutsättningar och lika villkor i vårt län.

När? 22 mars 09.00 till 16.40
Var?
Hotell Lappland, Lycksele

Sista anmälningsdag på fredag 15 mars. Anmäl dig här – https://docs.google.com/forms/d/1OLwuZqfXt4lM7PvEO6MV0FJDltn360rpSBoglgN1-NM/viewform

För unga som deltar erbjuds middag på fredagen, spelningar på kvällen med bland annat Skelett och en sammanslagning av Prins Eric och Used Car Salesman Club. Övernattning fredag samt frukost och lunch på lördagen ingår också.

Konferensen är kostnadsfri för samtliga som deltar.

För mer information och eventuella frågor kontakta  

Helena Lundgren, Ungdomsforum i norr, Länsbygderådet. Helena.lundgren@heliacon.se, 070-6268246

Linn Edlund, Ung kultur Västerbotten, Region Västerbotten. Linn.edlund@regionvasterbotten.se, 070-5465793

Bakgrunden till konferensen:

”Ungas tankar om nutiden och framtiden är en viktig pusselbit i byggandet av ett attraktivt och konkurrenskraftigt Västerbotten. I samband med den Regionala utvecklingsstrategin (RUS) har vi därför genomfört en ”mini-RUS” på ämnet ”Livsmiljöer” med ungdomar från länet. Resultatet från det arbetet ligger till grund för konferensen Ung i Västerbotten den 22 mars.”

Se bifogat program i vänsterspalten

Skriv ut
14 mars, 2013 |
Linn Edlund
Linn Edlund

Bilagor

  • UngHästen spelar interaktiv teater med publiken i centrum. UngHästen är en del av Västerbottensteatern. Läs mer här

Kommentarer