Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

MediaCenter i Västerbottens län och Unghästen, Västerbottensteatern ger en interaktiv föreläsning om unga på internet tisdag 10 september på Midgårdsskolan, Umeå.

Lyssna

En interaktiv föreläsning om unga på internet

På nätet kan vi vara anonyma, bli sedda, bekräftade, rika som fattiga. Vad händer om vi gör samma saker i "IRL" som på nätet? Hur ska vi göra så att det blir kärlek på nätet istället för hat? #nätkärlek är ett samarbete mellan MediaCenter i Västerbottens län och UngHästen, Västerbottensteatern. En heldagsföreläsning tisdag 10 september på Midgårdsskolan, Umeå. 

På nätet kan vi vara anonyma, bli sedda, bekräftade, rika som fattiga. Vad händer om vi gör samma saker i ”IRL” som på nätet? Hur ska vi göra så att det blir kärlek på nätet istället för hat? #nätkärlek är ett samarbete mellan MediaCenter i Västerbottens län och UngHästen, Västerbottensteatern. En heldagsföreläsning tisdag 10 september på Midgårdsskolan, Umeå. 

Unghästen, Västerbottensteatern och Andreas Skog blandar interaktiv teater med föreläsning. Eleverna får själva ta ställning till frågan, hur vill vi ha det på nätet? Vi tar också upp frågor som berör oss vuxna, vilka skyldigheter har vi?

Tid och plats:  Tisdag 10 september 2013, Valhalla, Midgårdsskolan, Umeå

Kl. 09.30 – 11.15 Teatergruppen Unghästen från Västerbottensteatern och mediapedagogen Andreas Skog håller i en föreställning om #nätkärlek och #näthat i Valhalla på Midgårdsskolan för alla elever i åk1.

Kl. 12.30 – 14.00  Mustafa Pettersson om spel/data/internetberoende. Mustafa Pettersson har en bakgrund som projektledare för URIS – Ungdomsstyrelsens projekt om unga och spelberoende. I Valhalla på MIdgårdsskolan för alla elever i åk1.

Kl. 19.00 Mustafa Pettersson pratar för föräldrar på ett offentligt möte på Midgårdsskolan. I Valhalla på Midgårdsskolan.

För mer information: 

Andreas Skog, mediapedagog, Mediacenter i Västerbotten, Region Västerbotten, 073-819 08 63, andreas,skog@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Ingela Hjulfors Berg, kommunikatör, Region Västerbotten, 070-231 93 22, ingela.hjulforsberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut
9 september, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer