Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Bild: Dikanäs skola www.vilhelmina.se

Lyssna

2013-04-25 ByskolE-seminarium

Den 25 april 2013 bjuder Region Västerbotten, Umeå universitet, Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland, Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi och Yrkeshögskolan Novia in till ett ByskolE-seminarium om den lilla skolans utveckling och framtid, pedagogisk kvalitet i små skolor, nätverkssamarbete och barn och unga med särskilda behov i glesbygdsskolor.

Den 25 april 2013 bjöd Region Västerbotten, Umeå universitet, Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland, Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi och Yrkeshögskolan Novia in till ett ByskolE-seminarium om den lilla skolans utveckling och framtid, pedagogisk kvalitet i små skolor, nätverkssamarbete och barn och unga med särskilda behov i glesbygdsskolor. Forskare från Finland, Sverige och Norge föreläste. Deltagare från både Sverige och Finland tog del av ByskolE-seminariet via internet (Adobe Connect) och på plats på Umeå universitet, där workshops också anordnades. Deltagare från Finland samlades på Åbo Akademi.

Målsättningen med ByskolE-seminariet var att sammanföra olika intressenter till en värdediskussion om små skolor i glesbygd och diskutera framtida utvecklingsmöjligheter.

Dokumentation:

Här finns filmklipp och presentationer från seminariet

Filmklipp från seminariet kommer att publiceras här på hemsidan inom kort!

Program

Program: Se bilaga till vänster

För frågor:

Katarina Sjöström, Region Västerbotten
katarina.sjostrom@regionvasterbotten.se
070-377 37 20

Gerd Pettersson, Umeå universitet
gerd.pettersson@umu.se
070-277 15 31

Peter Lundström, Region Västerbotten
peter.lundstrom@regionvasterbotten.se
070-667 74 41

 

Skriv ut
20 mars, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer