Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2013-05-02 Långt borta men nära – seminarium om modern distansundervisning

Med stöd av digitala verktyg och resurser utvidgas möjligheterna för pedagogik och undervisning. På många håll utforskar skolor och pedagoger olika sätt att anpassa och utveckla undervisningen för att tillgodose olika elevers behov och situation och för att öka måluppfyllelsen.

Tid: 2 maj 13:30 – 17:00, 2013

Plats: Torget, SKL, Hornsgatan 20, Stockholm Karta
Och på webben, se adresser nedan

Kostnad: Ingen kostnad

Anmäl dig

 

Med stöd av digitala verktyg och resurser utvidgas möjligheterna för pedagogik och undervisning. På många håll utforskar skolor och pedagoger olika sätt att anpassa och utveckla undervisningen för att tillgodose olika elevers behov och situation och för att öka måluppfyllelsen.

I en aktuell statlig utredning (SOU 2012:76) utredning föreslås att svensk grund- och gymnasieskola inte ska få bedriva distans- eller fjärrundervisning annat än i språk. Detta innebär stora begränsningar i möjligheterna för skolor att genom användning av modern teknik klara att ge eleverna undervisning med hög kvalitet i alla ämnen. Och kommer även att innebära att mindre skolor tvingas stänga. För att belysa situationen just nu genomförs vi ett seminarium för erfarenhetsutbyten den 2 maj.

Förmiddagen samma dag genomförs även ett seminarium på liknande tema som rör högre utbildning på KTH.

Båda seminarierna webbsänds även.
Seminariet Långt borta men nära kan ses på webben. Länk kommer att finnas på eSamhället/Skola i e-samhället och på DIU/Framtidens lärande
Välkommen!

Inbjudan och program (pdf öppnas i nytt fönster)

 

Kontaktpersoner: Johan Wahlström, SKL e-post: johan.wahlström@skl.se, tfn: 072-525 35 30

Mats Östling, DIU e-post: mats.himself@gmail.com, tfn: 070-685 30 26

Skriv ut

9 april, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer