Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2013-11-05 Kommunal vuxenutbildning – om kommunens uppdrag samt dialog med Skolverket

Region Västerbotten inbjuder till en utbildningsdag om kommunal vuxenutbildning för politiker och ledande tjänstemän i kommunerna. Innehållet kommer att fokusera på kommunens uppdrag som huvudman för kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna och utbildning i svenska för invandrare. Vilka är kommunens skyldigheter och medborgarnas rättigheter?

Region Västerbotten inbjuder till en utbildningsdag om kommunal vuxenutbildning för politiker och ledande tjänstemän i kommunerna. Innehållet kommer att fokusera på kommunens uppdrag som huvudman för kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna och utbildning i svenska för invandrare. Vilka är kommunens skyldigheter och medborgarnas rättigheter? Den som guidar genom lagstiftningen är Jonas Hedström, Skolinspektionen.

Skolverket medverkar under eftermiddagen för dialog om kommunernas arbete med vuxenutbildning, bland annat kring frågor såsom validering, individuella studieplaner, APL och orienteringskurser. Skolverket vill gärna ha in eventuella frågeställningar i förväg inför dialogen, se anmälningsformuläret.

Programmet har planerats av Simon Dahlgren, Sorsele, Solveig Larsson, Vännäs och Barbro Lundmark, Region Västerbotten.

Tid:                     Tisdag den 5 november 2013. Samling och förmiddagsfika kl 09.30. Dagen avslutas cirka kl 16.00.

Plats:                  Ansia, Lycksele

Målgrupp:          Utbildningsdagen vänder sig till politiker, ledande tjänstemän och rektorer för vuxenutbildningen i kommunerna i Västerbottens län. Vi rekommen­derar ett lag från respektive kommun bestående av politiker från ansvarig nämnd för vuxenutbildningen, ledande tjänstemän och rektor för vuxenutbildningen.

Kostnad:             Deltagaravgiften är 250 kr per deltagare. Den inkluderar förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika. Avgiften faktureras deltagarna i efterhand.

Anmälan:           Anmälan ska vara Region Västerbotten tillhanda senast tisdag den 29 oktober. Anmälan via denna länk: https://docs.google.com/forms/d/1rXnfI-Eneo8MKaz_bY3EbJQMhnkfibmnI235MmxYiX4/viewfor

Information:      Ytterligare information lämnas av
Barbro Lundmark, tfn 070-629 37 30, e-post barbro.lundmark@regionvasterbotten.se

Simon Dahlgren, tfn 0952-142 01, e-post simon.dahlgren@sorsele.se

Solveig Larsson, tfn 070-605 62 74, e-post solveig.larsson@vannas.se

Välkomna!

 

Skriv ut

8 oktober, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström
  • Region Västerbotten inbjuder till en utbildningsdag om kommunal vuxenutbildning för politiker och ledande tjänstemän i kommunerna. Innehållet kommer att fokusera på kommunens uppdrag som huvudman för kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna och utbildning i svenska för invandrare. Vilka är kommunens skyldigheter och medborgarnas rättigheter?

  • Region Västerbotten inbjuder till en utbildningsdag om kommunal vuxenutbildning för politiker och ledande tjänstemän i kommunerna. Innehållet kommer att fokusera på kommunens uppdrag som huvudman för kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna och utbildning i svenska för invandrare. Vilka är kommunens skyldigheter och medborgarnas rättigheter?

Kommentarer