Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2016-04-28 Spridningsseminarium, barn och ungas hälsa

Spridningskonferensen är en årlig konferens som arrangeras av Länsgrupp Barn och unga.

Länsgrupp Barn och Ungas spridningsseminarium hölls i år i Lycksele och årets tema var integration. Unghästens uppmärksammade föreställning Unghästen fick publiken att kippa efter andan och i den efterföljande diskussionen bekräftade personer ur publiken hur berörda man blivit av de gripande och sanna historierna. Flera bekräftade också hur man kände igen sig i den rasism som ges uttryck för både i vardagliga samtal och sociala medier. Föreställningen var dessutom den sista för en av de medverkande, Axmad Muse.

Under eftermiddagens valbara seminarier lyftes goda exempel på samverkan och fungerande integration från olika delar av Västerbotten.

Strömbäcks Folkhögskola berättade om arbetet med nyanlända inom Folkhögskolespåret och Västerbottens Idrottsförbund pratade om hur idrotten gör skillnad, Muhammad Mukahhal från Västerbottens läns landsting berättade om hur man förbättrat kommunikationen inom vården genom utbildning inom samhällsorienteringen.

Fem kommuner berättade om exempel från den egna kommunen, Vindelns kommun lyfte fram hur samarbetet mellan myndigheter kan se ut i en liten kommun, från Skellefteå kommun lyftes det fram hur man arbetat med egenorganisering av unga ledare och Mariam Jafari och Nahida Rosiqul berättade om sin simundervisning. Från Bastuträsk , Norsjö kommun, berättade man om samarbetet mellan förskola, fritidshem och skola för att skapa god integration på en liten ort. Två exempel lyftes också från projektet Plug In som syftar till att minska avhoppen i gymnasieskolan. Från Ersängsskolan i Umeå berättade man om arbetet i den internationella klassen och Mohsen Rezaie berättade om hur det var att komma ensam till Sverige och Västerbotten, Malgomajskolan i Vilhelmina berättade om hur skogen kan fungera som integrationsplats.

Stort tack till alla som bidrog till en bra dag!

Bilder från dagen hittar du här

Integration är temat på årets konferens där vi bland annat kommer att få se den uppmärksammade föreställningen Xenofoben av Unghästen, Västerbottensteaterns ungdomsavdelning. Läs mer: http://vasterbottensteatern.se/forestallningar/rasism/

Tid och plats: torsdag 28 april i Lycksele, heldag.

Målgrupp: Förtroendevalda, chefer och medarbetare i kommuner och landsting som har som uppdrag att arbeta med barn och unga.

Avgift: Avgift 600 kr som faktureras deltagarna i efterhand (ej avanmäld plats debiteras).

 

Ytterligare information lämnas av Tobias Thomson, samordnare för Länsgrupp Barn och unga. tobias.thomson@regionvasterbotten.se, 070 – 636 29 31.

Välkomna!

Skriv ut

17 december, 2015 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Bilagor

Kommentarer