Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

En lyckad Skapande skola-dag i Lycksele

Hur lärprocesser kan se ut, vikten av reflektion och mångfald av estetiska språk tog Ulla Wiklund upp under en inspirerande dag i Lycksele den 25 april om Skapande skola.

Hur lärprocesser kan se ut, vikten av reflektion och mångfald av estetiska språk tog Ulla Wiklund upp under en inspirerande dag i Lycksele den 25 april om Skapande skola. Detta var var bara en del av innehållet under dagen som innehöll föreläsningar, impro-teater, workshops och erfarenhetsutbyte för deltagarna.

Här berättar Mikael Pettersson, projektledare för Skapande skola-dagen, mer om innehållet under dagen, om varför det blev en skapande skola-dag och om fortsättningen. Nedan finns även länkar vidare om skapande skola samt föreläsarnas presentationer.

Vad hände under Skapande skolan-dagen?

– Dagen började med att Jonny Fjellner, skolchef i Lycksele, hälsade välkommen och Tua Stenström från Kulturrådet presenterade Skapande skola. Därefter hade Ulla Wiklund ett fantastiskt arbetspass där hon tillsammans med oss alla undersökte hur lärprocesser kan se ut, vikten av reflektion och mångfalden av estetiska språk. Ulla poängterade att det i den nya läroplanen är angivet estetiska perspektiv i alla ämnen. Förmiddagen avslutades med att representanter från Lycksele kommun och Vindelns kommun berättade hur de framgångsrikt har arbetat med Skapande skola-projekt.

Skriv ut

14 maj, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Bilagor

Kommentarer