Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Fjärrundervisning i hela Västerbotten

Nu satsas det stort på fjärrundervisning i Västerbotten. Flera kommuner är med i satsningen på att samarbeta såväl pedagogiskt, tekniskt, juridiskt och med att dela kompetensen. Region Västerbotten samordnar detta nätverk där även Umeå universitet deltar. Här kan du läsa om tre tillfällen i slutet av 2016 där kompetens och erfarenheter delats. 

I hela Västerbotten samarbetas det nu aktivt för att kunna dela kompetens och resurser mellan varandra inom skola och utbildning. Detta handlar om att i ett län med stora avstånd kunna dela på tillgången av lärarkompetens mellan kommuner, speciellt inom ämnesområden som modersmål och språkämnen. Samarbetet handlar till stor del om att bygga upp strukturer, metoder och teknik kring fjärrundervisning – ett samarbete som sker mellan kommuner, region och universitet.

 

I slutet av 2016 genomfördes flera tillfällen där fjärrundervisning diskuterades som kommer att refereras till i denna artikel:

  • Regional konferens om fjärrundervisning i Lycksele,
  • Seminariet – På väg mot fjärrundervisning: Den andra workshopen av fyra inom ramen för projektet Fjärrundervisning – bättre utsikter för fler elever.
  • Studiebesök på Språkskolan i Uppsala.

Denna kompetensutveckling och detta samarbete fortsätter! Den 20 mars 2017 följde intresserade med på studiebesök till Jokkmokk för att se hur Lapplands gymnasium arbetar med fjärrundervisning.

Läs mer på Pedagog Västerbotten om arbetet med Fjärrundervisning

Skriv ut
21 mars, 2017 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer