Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Folkhögskolans dag firar vi i Umeå

– Vi på Vindelns folkhögskola vill göra något åt rasism och främlingsfientlighet i verkligheten och inte bara låta det stanna vid vackra ord.

Lördag den 5 maj med öppet hus på Vindelns folkhögskolas Umeåfilial. Västra Strandgatan 7, Umeå (ingång bakom Hamnmagasinet).  Vi bjuder på fika
Tillsammans med Region Västerbotten erbjuder vi en föreläsning: Positiv antirasism – går det? med Alexander Bengtsson, utbildningschef på Expo.


– Vi på Vindelns folkhögskola vill göra något åt rasism och främlingsfientlighet i verkligheten och inte bara låta det stanna vid vackra ord. Därför satsar vi på att utbilda människor inom Expo-akademin. Föreläsningar för allmänheten som denna, ger kunskap så att fler vågar bemöta intolerans och stå upp för det öppna och demokratiska samhället säger Anna Sjödin, rektor vid Vindelns folkhögskola.

Välkommen till en spännande timme mellan 13 – 14. Alexander Bengtsson sitter även i redaktionen för tidskriften Expo och har skrivit boken Sverigedemokraterna har fel. Han är kursledare på Expo Akademin vid Vindelns folkhögskola. År 2011 utsågs han till årets folkbildare av Studieförbundet Vuxenskolan.

Läs program för hela dagen: http://www.vindelnsfolkhogskola.se/2012/05/folkhogskolans-dag-firas-i-umea/

För mer information:
Anna Sjödin, rektor för Vindelns folkhögskola, 070-272 00 59
Alexander Bengtsson, utbildningschef, Expo, 073-537 69 90

Presskontakt:
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, mariann.holmberg@regionvasterbotten.se, 072 222 73 43

Skriv ut

4 maj, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer