Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Fullproppad Bedömningskonferens

Fler än 420 lärare och rektorer från både Västerbotten och Norrbotten kommer till Bedömningskonferens i Folkparken i Skellefteå den 24 januari, 10.00–15.30.

Fler än 420 lärare och rektorer från både Västerbotten och Norrbotten kommer till Bedömningskonferens i Folkparken i Skellefteå den 24 januari, 10.00–15.30.

Mer information och program: http://regionvasterbotten.se/kurs-2/2013-01-24-bedomningskonferens/

Max antal anmälda nåddes redan i mitten av december och sällan är trycket på en konferens så stort.

– Att sätta betyg är en av lärarnas svåraste arbetsuppgifter säger Hans Lindberg, ordförande utbildningsdelegationen, Region Västerbotten.

Bedömningskonferensens syfte är att ge olika perspektiv på de faktorer som tillsammans leder till en lärande bedömning, som exempelvis betydelsen av tydliga mål och kontinuerlig bedömning och bedömning med avsikten att stärka elevens lärande.

Region Västerbotten kommer utvärdera dagen för att avgöra vad man kan göra i framtiden. Den stora efterfrågan visar att behovet är stort av både kunskapsinhämtning och att få diskutera med kollegor.

– För eleverna kan betygen vara avgörande för framtida yrkesval och för de som anordnar högre utbildningar är det helt avgörande att betygen har rätt nivå, men betygen ska även ha en dimension av vägleda, motivera och utmana till nya prestationer, säger Hans Lindberg.

Bakom konferensen står Region Västerbotten, Kommunförbundet Norrbotten, Regionalt utvecklingscentrum vid både Umeå universitet och Luleå Tekniska universitet, Skellefteå kommun och Umeå kommun.

För mer information:
Hans Lindberg (S), utbildningsdelegationens ordförande, Region Västerbotten, 070 589 01 66
Katarina Sjöström, strateg utvecklingsfrågor, Region Västerbotten, 070 377 37 20, katarina.sjostrom@regionvasterbotten.se

Presskontakt:
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, mariann.holmberg@regionvasterbotten.se, 072 222 73 43

Skriv ut

23 januari, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer