Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Komatsu Forest donerar 35 miljoner till Dragonskolan Umeå

På samverka.nu kan du läsa om varför Komatsu Forest i Umeå donerar 35 miljoner kronor till Teknikcollege Bothnia på Dragonskolan i Umeå

På samverka.nu kan du läsa om varför Komatsu Forest i Umeå donerar 35 miljoner kronor till Teknikcollege Bothnia på Dragonskolan i Umeå. Det är för att få en toppklassutbildning för tillverkningsindustrin, menar Tommy Berggren, vice VD på Komatsu Forest.

Det var när Komatsus ledning från Japan var på besök i Umeå vid 50-års firandet av fabriken i Umeå som det bestämdes att en satsning skulle göras på teknikubildning. Av tradition brukar japanska företag donera pengar till sociala aktiviteter. När Komatsu Forest i Umeå fick frågan vad de skulle satsa på valde de Teknikcollege.

– Vårt idé blev att lyfta utbildningen på teknikcollege till nya höjder och skapa ett Komatsu teknikcenter på Dragonskolan, berättar Tommy Berggren.

Hans Lindberg, gymnasienämndens ordförande samt ordförande för utbildningsdelegationen på Region Västerbotten, menar att nu när de yrkesförberedande utbildningarna får färre sökande kan regionen nu kraftsamla för att få eleverna att söka  tekniska utbildningar.

Nicklas Wallmark, rektor på Teknikcollege vid Dragonskolan, berättar att skolan har jobbat i sex-sju veckor med Komatsu om donationen.

– Det är en stor ära att Komatsu vill dela detta med oss, menar Nicklas, detta är en dröm i skolans värld!

Läs mer på Region Västerbottens webbplats för möte mellan Skola-Näringsliv –Samverka.nu

Skriv ut

23 maj, 2011 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer