Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

15-03-2017: Behövs alla människor i arbetslivet, eller?

För dig som är handläggare, lärare på yrkesprogram, SYV eller handledare ute i arbetslivet samt övriga intresserade.

Föreställningen Churchill var inte heller klok – om arbetslivet för personer med funktionsnedsättning framförd av Östra Teatern – Diskussionsstund efteråt med publiken ledd av Östra Teaterns ensemble.

Arbetslösheten bland personer med funktionsnedsättning ökar dramatiskt och är nu uppe i över 50 procent. I pjäsen får vi följa tre ungas kamp för att ta sig in i arbetslivet: Anton med en lindrig utvecklingsstörning, Hanna med ADHD och Jonas med Aspergers syndrom. De möter en arbetsmiljö där rekryteringssajter och bemanningsfirmor tagit över och slimmade strukturer och krav på effektivitet utestänger dem. Hanna bränner ständigt ut sig. Jonas klarar inte av att vara i grupp. Men vad händer när Anton äntligen får ett jobb? Hela arbetsplatsen utvecklas!

Datum: 15 mars

Tid: 13.15-14.30

Plats: Anderstorpsgymnasiets Aula, Skellefteå

Anmäl dig här
Östra Teatern är en kultur- och utbildningsförening i Stockholm som sätter situationen för personer med funktionsnedsättning i fokus. De turnerar sedan 2003 i hela Norden med utbildningspjäser skrivna av dramatikern Gunilla Boëthius. Föreställningarna är baserade på verkliga upplevelser och följs av en diskussion mellan ensemble och publik. Syftet är att deltagaren ska få en ökad förståelse för människor med funktionsnedsättning och deras livssituation och reflektera över frågor kring bemötande, mångfald och social hållbarhet.
Föreställningen finansieras gemensamt av Region Västerbottens projekt Arbetsmarknadsforum och Samordningsförbundet Skellefteå-Norsjö i syfte att höja kompetens och engagemang inom detta område.

För mer information:

Joel Hedlund

Projektledare Arbetsmarknadsforum

070-69 76 846, joel.hedlund@regionvasterbotten.se

Skriv ut
17 februari, 2017 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer