Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

25-04-2017: Seminarium med Arbetsmarknadsutredningen

Tillsammans med Region Västerbottens projekt Arbetsmarknadsforum bjuder Arbetsmarknadsutredningen till seminarium i Lycksele, tisdag den 25 april.

Arbetsmarknadsläget i Sverige har förbättrats på senare år. Samtidigt som antalet lediga jobb är högt och många arbetsgivare uppger att de har problem att hitta personal med rätt kompetens har arbetslöshetstiderna förlängts. Gruppen arbetslösa består i allt högre grad av personer som har svårt att få fotfäste på arbetsmarknaden, vilket indikerar på att arbetsmarknaden inte fungerar tillfredsställande. Det är därför viktigt att det statliga åtagandet inom arbetsmarknadspolitiken är tydligt för att skapa långsiktiga planeringsförutsättningar såväl för statliga myndigheter som för kommuner och andra aktörer.

Arbetsmarknadsutredningen besöker Lycksele för att få inspel till det delbetänkande där de delar av uppdraget som rör vägledning samt externa leverantörer ska redovisas senast den 31 oktober 2017. Delredovisningen ska även innehålla en övergripande kartläggning av hur samspelet och ansvarsfördelningen mellan stat och kommun fungerar i frågor som påverkar arbetsmarknadens funktionssätt, vilker är punkter som kommer diskuteras under dagen.

Dag: Tisdag den 25 april, 2017
Tid: Klockan 10.00–15.00, kaffe från 9.30
Plats: Medborgarhuset, Norra Torggatan 14, Lycksele

Anmälan gör du här senast den 21 april 2017!

Program och inbjudan finns bifogat längre ner på sidan, och Arbetsmarknadsutredningens webb hittar du här.

Välkommen!

För mer information eller frågor:
Joel Hedlund 
Projektledare, Arbetsmarknadsforum
070-697 68 46
joel.hedlund@regionvasterbotten.se,

Skriv ut
6 april, 2017 | Olivia Collin

Bilagor

Kommentarer