Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Mångfald och drömmar är svaret på kompetensförsörjningsbehoven

Den 21 september 2016 anordnades ett branschforum med tema Integration. Region Västerbotten fick möjlighet att sitta ner med en av dagens talare Wadih El-Achkar, vd för Start-Up Stockholm.

Med 60 högskolepoäng från MIT-universitetet, arbetslivserfarenhet som bland annat kommunchef i Ragunda kommun, näringslivschef i Botkyrka kommun och egen företagare har Wadih El-Achkar grundat företaget Start-Up Stockholm, som han idag driver som vd.

Start-Up Stockholm är Sveriges största rådgivningscentrum för kostnadsfri affärs- och innovationsrådgivning för personer i start- och tidig tillväxtfas.

– Jag har alltid gillat entreprenörskap och utveckling, säger Wadih El-Achkar. Jag vill se saker utvecklas, men då gäller det att inte bara vara en bra entreprenör.

Wadih menar att framgång i näringslivet handlar om att kunna förstå de två perspektiven- den offentliga och privata sektorn.

– Fler i högre positioner behöver erfarenhet av både privat och offentlig sektor, det skulle hela samhällsutvecklingen tjäna på. Båda sidorna har egentligen samma mål, men har kanske olika ingångsvärden.

Hur ska man som företag ”våga” satsa på nya sorters kompetens som man tidigare inte har erfarenhet av i sitt företag?
Det är mognaden i företaget som avgör. Det finns konservativa företagare i alla branscher, så det går inte att säga att en bransch är sämre eller bättre än någon annan på att jobba med mångfald.

Däremot tror jag att företag har över lag har större mångfald kompetensmässigt jämfört med offentlig sektor. Jag tror att man måste sluta fokusera så mycket på människors bakgrund, utan istället förenas i en vision om vilket mål man har. Det gäller både offentlig och privat sektor. Istället för att tala om vilket land någon kommer från borde man tala om vilket språk och vilka situationer människor har erfarenhet av. Kommer man till Sverige idag ska man kartläggas och valideras och sedan matchas. Vore det inte enklare om vi utgick från näringslivets och arbetsmarknadens behov istället för systematiska kartläggningar?

Hur kan man få in mångfald på arbetsmarknaden?
Vi behöver byta fokus. Vi har ett behov, men vad är det som tillfredsställer behovet? Det kanske inte en examen, utan en erfarenhet eller ett språk. Utgångspunkten för kompetensförsörjningen borde ligga i vad människor kan och vill uppnå.
Människor som kommer till Sverige ska inte välja en utbildning, utan ett yrke.
Vi har ett välfungerande samhälle med ett tydligt fokus på att välfärden ska fungera. Jag tror att vi behöver bredda samhällsnormen lite, att människors idéer och drömmar måste balanseras med välfärden. Om företag växer och mår bra kommer också välfärden att må bra. Det skulle ge mer mångfald i näringslivet, och på arbetsmarknaden.

Skriv ut

29 september, 2016 |
Emil Hägglund
Emil Hägglund

Kommentarer