Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Elever från Luspengymnasiet flyttar klassrummet till Polen!

Som en del i Plug in:s transnationella arbete åker 7 elever och 3 personal från Luspengymnasiet, Storuman till Krakow, Polen. De kommer att vara i Krakow 18-25 november och resan skiljer sig från en "vanlig studieresa" genom att de ”flyttar klassrummet” till Polen för att lära på ett annorlunda sätt

Som en del i Plug in:s transnationella arbete åker 7 elever och 3 personal från Luspengymnasiet, Storuman till Krakow, Polen. De kommer att vara i Krakow 18-25 november och resan skiljer sig från en ”vanlig studieresa” genom att de ”flyttar klassrummet” till Polen för att lära på ett annorlunda sätt.

Syftet med resan är att nå olika kursmål genom att besöka ett annat land och att med egna ögon få se och uppleva i stället för att endast läsa om det. De kommer bl a att besöka Auschwitz, judiska kvarter, skolor/förskolor, salta gruvan mm.

Upplevelsebaserat lärande engagerar, nyfikenhet väcks och ansvaret ökar vilket gör att lärandet får ett äkta syfte. Att lära sig på ett annat sätt, se och uppleva en annan kultur, få en helt ny erfarenhet genom att se ett annat land, det ger en kick och ny energi” berättar en av lärarna som ska med på resan.

På frågan om vilka förväntningar eleverna har, svarar en av dom att en del är att få se saker som jag inte får se i Sverige. Det ska bli intressant att se Auschwitz. Jag hoppas och tror att det blir roligt att lära sig saker i en annan miljö. Det ska bli intressant att få träffa Polska ungdomar”, avslutar en av de elever som ska med på resan.

Skriv ut

29 oktober, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer