Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Första rummet i Skellefteå medverkar i svensk Skolriksdag

Vid Skolriksdag i slutet av april kommer läraren och mentala tränaren Carita Green-Granström att medverka i Plug in:s seminarium genom att beskriva bemötandet i konkreta mikromiljöer som en framgångsfaktor i Första rummet i Skellefteå

Vid Skolriksdag i slutet av april kommer läraren och mentala tränaren Carita Green-Granström att medverka i Plug in:s seminarium genom att beskriva bemötandet i konkreta mikromiljöer som en framgångsfaktor i Första rummet i Skellefteå. Fokus läggs på lärandet och utveckling kring varje elev.

– Genom positivt bemötande av eleverna påverkas deras lust och glädje, säger Carita.

Som en av fyra verkstäder i socialfondsprojektet Plug in är Första rummet i Skellefteå inbjudna till årets Skolriksdag för att berätta om sitt framgångsrika arbete med att motverka skolavhopp. Övriga verkstäder som kommer att delta är Söderköping, Strömsund och Partille.

– Pluginprojektet har varit mycket viktigt för eleverna eftersom det är motivationshöjande och självbildsstärkande och i vissa fall varit livsavgörande, när självbilden stärks får eleverna motivation att växla upp, säger Carita. De metoder vi skapat inom projektet har visat sig motverka psykisk ohälsa och därmed stärkt elevernas resurser och förmågor. Genom mental träning och andra coachande metoder har eleverna utvecklat inre framgångar och livspositioner. Genom att må bättre får de ökad motivation att bryta negativa mönster, blir stärkta till att klara sina studier och annan sysselsättning säger hon.

Vid Skolriksdag möts politiker, ledande tjänstemän, rektorer och förskolechefer för att diskutera viktiga frågor kring hur man skapar förutsättningar för en bra och kreativ skola, skickligt ledarskap och elevernas lärande. Skolriksdag anordnas på Waterfront i Stockholm den 27-28 april 2015 av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Skriv ut

10 mars, 2015 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer