Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Hallå där Mats Bång!

Samhällsekonomiskt är det en vinst på lite längre sikt. Resultatet tar dock några år att se. Men det skulle nog vara min högsta önskan, att det här blir permanent.

1. Du sitter i bilen och har telefonmöte med projektledarna. Är det så här att vara projektledare i Plug in?

Ja, ibland kan det vara så. Jag får försöka vara flexibel så långt det går samt hitta ställen där det kan vara lite lugnare. Tur det finns teknik som möjliggör detta.

2. Du har varit igång ett par månader nu. Vad är ditt intryck av Plug in?

Jag tror och kan se att behov av att liknande aktiviteter är nödvändiga för vissa elever. Eftersom jag är tjänstledig från Arbetsförmedlingen så kan jag se att behov finns även där. Där vi möter många ungdomar utan betyg och även de som är mycket yrkesvilla, jag kunde inte förstå hur detta hängde ihop innan. Vi måste jobba tidigt med en del för att förhindra ett utanförskap för vissa. Kan vi inom skolan göra detta så underlättas övergången till AF. Personerna kommer förhoppningsvis fortare ut i arbete eller kan gå en yrkesutbildning genom AF.

3. Kan du redan nn se om Plug in givit resultat i Vilhelmina?

Jag det kan jag då det gäller elever med hög frånvaro. Vi har ökat närvaron, vad detta beror på är dock för tidigt att säga.

4. vad blir nästa steg i eran verkstad?

Vi sätter in mer lärarresurser och kommer att börja jobba med olika teman i undervisningen. Vi har lämnat uppstarten så nu går vi in i nästa fas.

5. Vad önskar du dig mest av allt just nu?

Ja det skulle vara mera rum i vår lokal. Ett lugnare studierum. Jag önskar också att politikerna inser att det är en vinst att ha likanande aktiviteter. Om inte detta finns så blir det ändå en stor kostnad för kommuner, ex försörjningsstöd. Genom detta kan vi ”mota Olle i grind”. Samhällsekonomiskt är det en vinst på lite längre sikt. Resultatet tar dock några år att se. Men det skulle nog vara min högsta önskan, att det här blir permanent.

Skriv ut

14 november, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer