Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Konstutställning avslutade Första rummets arbete för vårterminen

Första rummet i Skellefteå arbetar med både individ- och gruppverksamhet, En del i arbetet är att arbeta skapande och praktiskt. Resultatet presenterades i en konstutställning i ungdomens hus 51:an, i Skellefteå.

Carita Green Granström, ledare för Första rummet i Skellefteå; ni har genomfört en konstutställning i Första rummet. Varför blev det just en konstutställning?

– När vi startade med gruppen i höstas hade vi inte  en tanke på att skapa en konstutställning, men eftersom våra elever visade sig ha kreativa intressen ville vi att de skulle få uttrycka sig personligt.

Konstutställningen kom att bli en öppen utställning i Ungdomens hus. Ungdomarna har stort intresse för kreativt uttryck och därför bestämde vi oss för en konstutställning. Att uttrycka sig personligt är ett sätt att stärka sin identitet.  Till utställningen kom många besökare. Fritidsnämnden var på plats. Vår rektor kom. Personal från andra verksamheter i Ungdomens hus var också där. Elevernas familjer var överraskade när de fick se ungdomarnas delaktighet och konstverk. Vänner kom och hjälpte till med diverse sysslor. Lokaltidningen var på plats och eleverna fick möjlighet att uttala sig om egna idéer, tankar och sina personliga konstverk. En av killarna i gruppen sa; ”det kunde inte bli en bättre avslutning än en konstutställning” och vi andra kan inte annat än hålla med honom!

IMG_1706

På vilket sätt stärker det här arbetssättet ungdomarna?

– Att ha ett mål med det man skapar har betydelse för ungdomarnas motivation och självkänsla.

Vad tycker ungdomarna om att visa offentligt vad de arbetat med?

– Det har varit en utmaning för ungdomarna att dela med sig av deras personliga uttrycken i olika tekniker och material.  Att våga delta och arbeta aktivt med många delar kring en konstutställning stärker gemenskap och tränar eleverna i att planera, genomföra och utvärdera ett projekt

IMG_1695Bemötade, stärka relationer och bygga stolthet är tre viktiga hörnpelare i erat arbete. Tycker du att ni uppnått det?

Bemötande, stärka relationer och bygga stolthet har vi definitivt lyckats med i elevernas delaktighet i konstprojektet.

Till sist, vart tar dessa 13 ungdomar vägen till hösten? 

Ungdomarna kommer att spridas till olika skolformer.

Läs mer i Norran.

Bild 2

Skriv ut

12 juni, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer