Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Metodutveckling, uppföljning och koppling till aktuell forskning imponerade då pluginnovation besökte Skellefteå

De ville samla material för att kunna lyfta "insatser" och ” metoder” som fungerar för att förebygga studieavbrott och stötta fler unga att fullfölja studier.

Tisdag 11 mars fick Plug In projektets verkstad Första rummet i Skellefteå besök av Anna Liljeström och Ulrik Fostvedt från Göteborgsregionens kommunalförbund. De ville samla material för att kunna lyfta ”insatser” och ” metoder” som fungerar för att förebygga studieavbrott och stötta fler unga att fullfölja studier. Anna och Ulrik besöker några av projektets verkstäder i landet och resultaten kommer tillsammans med övrig information om projektet att presenteras på www.pluginnovation.se

För Västerbottens del valde de ut Första rummet i Skellefteå, där de förutom att träffa elever, lärarna Carita Green Granström, Johanna Storfält, Peter Brännström också träffade Ulf Marklund rektor vid Balderskolan och Maria Lindgren Tuoma, utvecklingsstrateg vid gymnasiekontoret och kommunal projektledare för Plug in för att prata om erfarenheter och få ta del av elevernas egna berättelser.

Att få djupare inblick i det arbete och de verksamheter som är kopplade till Plug in och Första rummet i Skellefteå var inspirerande, viljan att utvärdera, hitta utvecklingsområden, relevant forskning och sprida arbetet och resultaten, säger Anna.

Sådana här spännande möten tillsammans med de material som används gör att vi utan vidare skulle kunna ägna ett par dagar åt att fördjupa oss i arbetet i Skellefteå. Nu ska vi på PlugInnovation bara försöka beskriva det så bra som möjligt och fånga alla viktiga element, avslutar Anna.

Skriv ut

16 mars, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Bilagor

Kommentarer