Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Norsjö gymnasium ökar stödet i svenska för nyanlända

Norsjö kommun kommer fr.o.m. i höst med i Plug In. I huvudsak kommer  modersmålslärare att stödja elever i svenska språket, inte minst förståelse av ord och begrepp.

Norsjö kommun kommer fr.o.m. i höst med i Plug In. I huvudsak kommer  modersmålslärare att stödja elever i svenska språket, inte minst förståelse av ord och begrepp. Personalen får också ett stöd genom modersmålslärarna kunskap om elevernas tidigare erfarenheter från utbildning i sitt hemland och andra kulturella skillnader. Elisabet Israelsson säger att Plug in skapat en möjlighet att rekrytera modersmålslärare till skolorna i Norsjö. Målet med satsningen är att fler elever med annat språk än svenska kommer att fullfölja gymnasiet. Arbetet kommer att ske i nära samarbetet mellan modersmålslärare och lärare i Norsjö gymnasium. Läs mer på www.pluginnovation.se

Redan efter ett par veckor säger lärarna på skolan att de ser att eleverna vid språkintroduktion ökat närvaron och är mer motiverade för sina studier. Det blir intressant att se under vintern hur stödet i modersmål kommer att påverka ungdomarnas studieresultat, avslutar Elisabet.

Läs mer på www.pluginnovation.se

För mer information, kontakta:

Elisabet Israelsson, 073- 0264879
Kommunal projektledare

Skriv ut

15 oktober, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer