Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt
Lyssna

SUPER-kollen

Omvärldsbevakning med fokus på lärande, utveckling och hälsa, samt politik och teknik
av relevans för arbete inom skola och utbildning.

Syfte

  • Bevaka FoU inom skola och utbildning
  • Inventera resurser
  • Synliggöra vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet

Beskrivning

Dagligen publiceras ett stort antal nyheter i många olika kanaler som har – eller kan ha – betydelse för utbildning, undervisning och lärande. SUPER-kollen utgör ett axplock av nyheter från departement och statliga myndigheter, forskningsråd, vetenskapliga tidskrifter, avhandlingar, nyhetsmedia, IKT m.m.

Den som vill kan naturligtvis bevaka nyhetsflödet på egen hand men eftersom det ändå är en nödvändig del av SUPER-, och delvis sker automatiskt, publiceras materialet här som ett led i spridning och dokumentation.

Dessutom kommer olika erbjudanden, via e-post eller genom andra tips, riktade särskilt till SUPER-s målgrupper. Dessa erbjudanden sparas separat under SUPER-tips. Både nyheter och tips publiceras löpande, utan ytterligare klassificering, men kan sökas relativt enkelt i två olika arkiv som öppnas i nya fönster.

Delade anteckningsböcker i Evernote

(Du kan ha ännu större nytta av dessa s.k. anteckningsböcker om du installerar gratisprogrammet Evernote på din dator, mobil eller surfplatta. Det finns även lärare som använder Evernote i undervisningen, sök efter ”Evernote” i SUPER-kollen för exempel. Efter test av minst tio olika verktyg valde jag till sist detta, trots att en viktig funktion, RSS, just hade tagits bort.)

Kontakta mig gärna via e-post om du vill veta mer eller tipsa om något.)

Facebook

SUPER- har för närvarande inget eget konto på Facebook. Inget hindrar dock att du skapar ett konto för din grupp, ditt nätverk, ämne eller delprojekt och anmäler det här.

Twitter

Twitter används inte så flitigt men för vissa speciella händelser (utan större interaktivitet). Här är de senaste meddelandena.

Uppdaterad 6 april, 2017 kl 15:43 av Per-Daniel Liljegren