Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Sveriges mest mediekompetenta lärare med nya utbildningar

– Nu gör vi en jättesatsning på kurser för lärare i Västerbotten, berättar Jenny Engström, mediepedagog, MediaCenter, Region Västerbotten.

– Nu gör vi en jättesatsning på kurser för lärare i Västerbotten, berättar Jenny Engström, mediepedagog, MediaCenter, Region Västerbotten.
Aldrig tidigare har MediaCenters kursutbud varit så omfattande och i år har alla utbildningar blivit sammanställda i både en folder och på nätet.

MediaCenter vill locka lärarna i Västerbotten att utveckla sina undervisningsmetoder med hjälp av digitala verktyg och fria resurser på Internet.
– Genom att använda sociala medier och andra smarta digitala verktyg kan man närma sig ungdomarnas sätt att inhämta kunskap, säger Jenny Engström.

Stöd i källkritiskt förhållningssätt
Hon menar att eleverna redan finns på de digitala plattformarna. Istället för att bara erbjuda traditionella metoder att lära, kan pedagoger med nya grepp, bland annat vara ett stöd i ett källkritiskt förhållningssätt till omvärldsbevakning på nätet. Kurserna innehåller också en utvärdering av vilket verktyg som passar till respektive undervisningssituation och målgrupp.

Stärka elevernas eget lärande
Några helt nya kurser som finns i årets utbud är ”Sociala medier som källa”, ”Pedagogisk dokumentation med iPad” och ”Geocaching i skolan”. Geocaching är en skattjakt som kan ge kunskaper i matematik, geografi och lokalhistoria.
– Vi ser fram emot en spännande höst för oss mediepedagoger, lärare i skolorna och alla Västerbottens elever. Kurserna som vi genomför är ju ytterst till för att göra undervisningen mer spännande och för att stärka eleverna i deras lärande, säger Jenny Engström.

Kostnadsfria för pedagoger
Dessutom kan vi tillägga att våra kurser är kostnadsfria för pedagoger i länet och att de kan ges både i vår utbildningslokal och på plats ute i länet.

Läs mer om MediaCenters kursutbud:http://www.regionvasterbotten.se/mediacenter/kurs.html

Läs MediaCenters nyhetsbrev nr 4 2012: http://www.icontact-archive.com/3hAsOYI3ekRd-StwZRWMQezOYGsuxpvb?w=3

För mer information:
Jenny Engström, mediepedagog, MediaCenter, Region Västerbotten,jenny.engstrom@regionvasterbotten.se, 070 322 86 77
Andras Skog, IT-pedagog, MediaCenter, Region Västerbotten,andreas.skog@regionvasterbotten.se, 073 819 08 63

Presskontakt:
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten,mariann.holmberg@regionvasterbotten.se, 072 222 73 43

Skriv ut

29 augusti, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer