Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Västerbotten vann kampen om Yrkes-SM 2014

Hans Lindberg är på plats i Malmö och tar emot stafettpinnen för arrangörskapet av Yrkes-SM 2014.

Hans Lindberg (S), ordförande för utbildningsdelegationen, Region västerbotten.

Hans Lindberg är på plats i Malmö och tar emot stafettpinnen för arrangörskapet av Yrkes-SM 2014.
– Oj vad kul det är! Nu startar två år av förberedelse för ett jättearrangemang som inbegriper såväl näringsliv, universitet, branschfolk, elever, utbildningsanordnare, skolor med flera. Kort och gott ett arrangemang för hela Västerbotten, säger Hans Lindberg (S), ordförande för utbildningsdelegationen, Region Västerbotten.


Hård kamp in i det sista
Yrkes-SM 2014 går av stapeln i Umeå i maj om två år. Region Västerbotten är värd och genomförandet sker med WorldSkills Sweden, i samverkan med Umeå kommun och Nolia. Kampen var hård och stod mellan starka orter som Malmö, Jönköping och Stockholm.

Tävlingar, uppvisning och prova-på
Tre dagar med yrkestävlingar i allt från industri- och skogsyrken till hantverksyrken som frisörer och konditorer. Det blir även uppvisning i yrkesskicklighet och prova-på-aktiviteter för barn och ungdomar inom yrkesområden, en möjlighet framtida beslut om sina yrkesval.
– Ett jätteviktigt arrangemang för länets kompetensförsörjning och vi vet att vi står inför både pensionsavgångar och utvecklingsmöjligheter som kräver yrkeskunskap inom mängder av områden, berättar Hans Lindberg.

Mötesplats för kompetens- och yrkesfrågor
Konferensen ska fungera som en mötesplats för kompetens- och yrkesfrågor, för såväl Västerbotten som hela Sverige.
– Avsikten är att elever och intresserade lärare ska kunna delta i arrangemanget på plats och vi kommer jobba med olika metoder för att medverka i seminarier och konferenser på avstånd, säger Hans Lindberg.

Arbetet startar omgående
Han betonar att uppdraget är stort och arbetet startar redan nu innan sommaren och mycket kommer hända fram till våren 2014.
– Det blir uttagningstävlingar inom yrken och vi kommer vara synliga i såväl konferenser och utställningar, avslutarHans Lindberg.

Läs mer om:
World Skill Sweden och Yrkes-SM: http://www.yss.se/
Den vinnande ansökan framtagen av Region Västerbotten i samarbete med Umeå kommun och Nolia, layout av Plakat: http://www.regionvasterbotten.se/dokument/doc_download/542-297x297low.html

Pressmaterial:
Pressbild ansökans framsida: http://www.regionvasterbotten.se/dokument/doc_download/540-omslag-yrkes-sm2014.html
Pressbild Hans Lindberg (S), ordförande för utbildningsdelegationen, Region västerbotten tillsammans med WorldSkills Sweden, styrelseordförande, Jonas Wallin. Fotograf: Niclas Dovsjö
Stående: http://www.regionvasterbotten.se/dokument/doc_download/538-yrkessm-2014-hans-lindberg-jonas-wallin.html
Liggande: http://www.regionvasterbotten.se/dokument/doc_download/537-yrkessm-2014-hans-lindberg-jonas-wallin-liggande.html

För mer information:
Hans Lindberg (S), ordförande utbildningsdelegationen, Region Västerbotten och gymnasienämndens ordförande i Umeå kommun, 070 589 01 66

Presskontakt:
Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, 072 222 73 43, mariann.holmberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut

1 juni, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer