Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Foto: Kent Norberg

Lyssna

Västerbottens representant i ”Årets handledare 2017”

Gunilla Grahn från hemtjänsten i Arvidsjaur har för sitt arbete med hundar i hemtjänsten nominerats till Vård- och omsorgs colleges utmärkelse ”Årets handledare 2017”. Vinnaren presenteras den 29 november.

Varje år utses och nomineras en undersköterska som är handledare till elever på omvårdnadsprogrammet till årets handledare från regionala VO College. Den personen har särskilt utmärkt sig i sitt handledarskap vilket ger bra utbildning för eleverna under praktiken. Detta år har den regionala juryn utsett Gunilla Grahn som representant från Västerbotten. Vinnaren koras den 29 november på VO college rikskonferens, då Västerbottensrepresentanten givetvis finns på plats.

– Jag är full av beundran för din energi. Du är en god förebild, alltid glad och positiv och villig att dela med dig av dina kunskaper till nya kollegor och inte minst som handlerade för praktiserande elever från Sandbackaskolan, sade socialchef Ann-Sofi Levander i samband med överlämnandet av nomineringen.

Gunilla Grahn jobbar till vardags inom hemtjänsten i Arvidsjaurs kommun, men är också en uppskattad handledare för elever från vård- och omsorgsprogrammet på Sandbackaskolan. Hon har utmärkt sig särskilt genom sitt arbete med att initiera hundar i vården. Det var en rörd Gunilla som tog emot blommor och fina ord inför finalen.

– Det är alltid roligt att prova på något nytt. Det gör det roligt att gå på jobbet. Jag hoppas nu att jag kan leva upp till alla era fina ord och göra dem rättvisa i Stockholm, säger Gunilla.

Nomineringen grundar sig på tre olika kriterier som ska uppfyllas, och lyder som följande:

1) Handledarens engagemang i förbättringsarbete mellan utbildning och arbetsliv

Gunilla har under åren som handledare samarbetat med vårdlärarna i denna process med tydligt kvalitetstänk och verksamhetens bästa i fokus. Hon har varit med i lokala styrgruppen från starten 2013 och är alltjämt en viktig del i arbetet för att sprida vård- och omsorgscolleges kvalitetstänk, genom sitt stora engagemang, sin positiva och ansvarsfulla attityd.

2) Handledarens bidrag till hälsofrämjande arbetssätt

Gunillas arbete genomsyras av hälsa och helhetstänk. Hon är tillsammans med sin hund ett certifierat vårdhundsteam.

3) Beskriv handledarens förmåga att skapa en kreativ och stimulernade lärmiljö

Gunilla sätter elevens lärande och personliga utveckling i fokus och utgår från varje elevs förutsättningar, vilket gör att hon får ut det bästa av varje student.

 

Bild: Kent Norberg

Skriv ut

27 september, 2017 | Olivia Collin

Kommentarer