NYHETER 2023-05-10

Vaccinationscentrum Skellefteå stänger

Onsdagen den 31 maj är den sista dagen som Vaccinationscentrum Skellefteå på Anderstorp har öppet i vår. Region Västerbotten uppmanar nu invånarna att passa på att vaccinera sig innan mottagningen stänger.

En man får ett plåster efter att ha vaccinerats mot covid-19.

– Under sommaren är det inte så många som vill vaccinera sig, så då passar vi på att stänga så att våra medarbetare får sommarledigt. Fram tills dess har vi gott om lediga tider och drop in, säger Ann-Britt Marklund, avdelningschef på Vaccinationscentrum Skellefteå.

Det går att vaccinera sig mot covid-19, bältros, hepatit A och B, HPV, kikhosta och pneumokocker på Vaccinationscentrum.

Vårens vaccinationer mot covid-19 pågår huvudsakligen till och med den 31 maj.

– Jag vill uppmana alla som rekommenderas att vaccinera sig att passa på innan vi drar ner på tider under sommaren. Då kommer möjligheten att vaccinera sig mot covid-19 vara begränsad i hela länet, säger Ronny Lestander, vaccinationssamordnare i Region Västerbotten.

Tre tillfällen för vaccination i sommar

Vaccinationscentrum stänger inte helt under sommaren, utan kommer att ha öppet den 14 juni, 19 juli och 16 augusti. För att vaccinera sig vid något av de tre tillfällena behöver man boka en tid. Det kommer inte att vara drop in.

– De tre tillfällena i sommar är framför allt till för att vi ska kunna ge påfyllnadsdoser till de som redan inlett vaccination mot till exempel bältros, hepatit A och B eller TBE. Vi kommer också att kunna erbjuda vaccination till exempelvis gravida som behöver få vaccin mot covid-19 och kikhosta under graviditeten, säger Ann-Britt Marklund.

Viktigt med vaccinationsmottagningar

– Vaccinationscentrum har gjort ett fantastiskt jobb sedan de öppnade! Att vi har haft centrala vaccinationsmottagningar på våra större orter tror jag har varit avgörande för att nå den höga vaccinationstäckningen som vi har nått under pandemin, säger Ronny Lestander.

I dagsläget är det osäkert om det blir några centrala vaccinationsmottagningar till hösten.

– Just nu vet vi inte hur det blir, men det lutar åt att vi får komma tillbaka till hösten, säger Ann-Britt Marklund.

Vaccinationscentrum Skellefteå har varit i gång sedan december 2021. Tidigare fanns en central vaccinationsmottagning på Skellefteå Kraft arena.

Vaccinationscentrum kommer ha tillfälligt stängt den 15 till 19 maj.

Boka tid för vaccination

Tillbaka till nyhetslistan