Akutsjukvården Västerbotten

Vill du ha ett spännande och utmanande jobb där den ena dagen aldrig är den andra lik? Då kan Akutsjukvården Västerbotten vara något för dig.

Akutsjukvården omfattar akutmottagningarna vid sjukhusen i Umeå, Skellefteå och Lycksele samt länets ambulanssjukvård. Dessutom ingår Akut- och katastrofmedicinskt centrum i Västerbotten som arbetar med utbildning, utvecklingsprojekt, forskning, skaderegistrering och skadeprevention. Vi är totalt cirka 300 medarbetare.

På akutmottagningarna har vi öppet dygnet runt och tar emot sjuka och skadade som behöver akut vård. Det betyder att vi arbetar hela dygnet både vardag och helg. Tillsammans tar akutmottagningarna i Västerbotten emot cirka 74 000 besök varje år.

Ambulanssjukvården bedömer och behandlar patienter i hemmet, på skadeplats och under transport till sjukhus och ansvarar även för transporter som kräver speciell sjukvård. Vi genomför varje år cirka 28 000 uppdrag.

Akut- och katastrofmedicinskt centrum utbildar inom flygmedicin, katastrofmedicin samt instruktörsutbildning för utryckningsförare. Vi deltar också i gränsöverskridande projekt med fokus på glesbygdsmedicin.

Arbetsplatsinformation

För att bedöma och prioritera patienter arbetar vi enligt en standardiserad metod, triage enligt Retts. Akutsjukvården utvecklas ständigt och vi arbetar bland annat kontinuerligt med att förbättra vårdkedjor.

Varje ambulans bemannas av två personer varav minst en är sjuksköterska. För att arbeta här krävs att du är undersköterska eller sjuksköterska. Den ena arbetsdagen är inte den andra lik och du vet aldrig vad som kommer att hända under arbetspasset. Det innebär att du måste kunna hantera de mest varierande situationer och händelser. Du måste dessutom ha god fysik, kunna simma, ha körkort och körvana samt personlig lämplighet.

Vid akutmottagningarna arbetar sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare i team tillsammans med läkare från olika specialiteter. Arbetet på akutmottagningen är kvalificerat och kräver flexibilitet och god samarbetsförmåga.

I Akutsjukvården erbjuder vi kompetensutveckling för alla medarbetare utifrån en fastställd kompetenstrappa.

Anna Cahier Tillförordnad verksamhetschef
E-post
anna.cahier@regionvasterbotten.se
Maria Ingvarsson HR-partner
E-post
maria.ingvarsson@regionvasterbotten.se
Telefon
090-785 10 39