Västerbottningar får hjälp med hudbesvär via app

Nu kan de som bor i Västerbotten få rådgivning om sina hudbesvär genom regionens nya app. Tjänsten bemannas av läkare på hudkliniken vid Norrlandsuniversitetssjukhus och vänder sig till alla invånare i länet. – Det här är ett erbjudande för hela Västerbotten. Kanske har du inte möjlighet att uppsöka din hälsocentral just nu? Då hjälper vi dig digitalt, där du befinner dig, säger Virginia Zazo, överläkare på Hud och STD Västerbotten.

– Med hjälp av en ny app kan Västerbottningar få rådgivning om sina hudbesvär, säger överläkare Virginia Zazo. Foto: Klas Sjöberg/Region Västerbotten

Region Västerbotten har tidigare berättat om appen Mottagning Region Västerbotten där fler verksamheter ansluter allt eftersom. Nu utökar regionen sitt erbjudande med en meddelandetjänst för rådgivning om hudbesvär av läkare.

– Det kan handla om allt från akne till hudförändringar som utslag eller eksem. Vi gör en första bedömning av besväret, ger råd och om det behövs kan vi hänvisa patienten till att kontakta sin hälsocentral. Vi kan också boka in ett besök vid hudmottagningen, antingen fysiskt eller via video, säger Virginia Zazo.

Meddelandetjänsten i appen är gratis för patienten och satsningen är en del av Region Västerbottens arbete med att begränsa spridningen av covid-19 genom ökade möjligheter till digital rådgivning.

– Det är bra att förbereda sig genom att ta en bild med sin mobilkamera av det besvär man vill ha hjälp med. Skickar man in ett meddelande innan kl. 17.00 en vardag kan man förvänta sig att få svar samma dag, avslutar Virginia Zazo.

Så här gör du:

  1. Ladda ner appen Mottagning Region Västerbotten 
  2. Välj Hudmottagning 
  3. Klicka på ”Nytt meddelande”, logga in med Mobilt BankID och skicka in ditt ärende. 
Tillbaka till nyhetslistan