Nyheter

08 dec 2023

Digitalt författarsamtal om bibliotek i beredskapsläge

I april 2023 öppnades kompetenswebben bibliotekiberedskap.se för bibliotekspersonal i Västerbotten och Norrbotten. Nu välkomnar regionerna till ett författarsamtal om bibliotek i beredskapsläge.

08 dec 2023

Uppvaktades för lång och trogen tjänst

Ett stort tack och ett varmt grattis till de medarbetare som firar 25 år på Region Västerbotten och tidigare Västerbottens läns landsting. Den traditionsenliga uppvaktningen ägde rum på Ansia i Lycksele, Stiftsgården i Skellefteå och Folkets hus i Umeå.

06 dec 2023

Yrkesverksamma konstnärer sökes för att illustrera den regionala kulturplanen

Den 21 november fattade Regionfullmäktige beslut om en ny regional kulturplan för perioden 2024–2027. Region Västerbottens kulturplan är ett styrdokument för regional kulturutveckling i Västerbottens län och har utarbetats i bred samverkan med länets kommuner, civilsamhälle och kulturskapare. Region Västerbotten söker nu yrkesverksamma konstnärer som är verksamma i Västerbotten och som vill bidra med avbildningar av sina verk. Med det avses fotografier av befintliga verk, eller verk som redan är ett fotografi.

01 dec 2023

Nu är det enklare att förnya recept via 1177.se

Nu är det enklare för invånare i Västerbotten att förnya recept som de fått utskrivna via sin hälsocentral. I e-tjänsten Förnya recept på 1177.se ser invånaren sina tidigare utskrivna läkemedel i en lista och kan lägga till de som behöver förnyas, i stället för att fylla i informationen manuellt.

01 dec 2023

Forskning för förbättrad diagnostik och behandling vid Addisons sjukdom

Addisons sjukdom innebär att kroppen inte producerar viktiga hormoner, men den kan vara svår att diagnostisera. Per Dahlqvist, överläkare och docent vid Medicincentrum på Norrlands universitetssjukhus, har arbetat länge med att forska och sprida kunskap om den ovanliga sjukdomen.